Ők lehetnek idén az év borászai

agrarszektor.hu
Bolyki János, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, Koch Csaba és Szőke Mátyás lettek az Év Bortermelője Magyarországon 2014 díj jelöltjei. Az öt borász közül december 5-én választják ki az idei díjazottat. Heimann Zoltán szekszárdi borász visszamondta a jelölést.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

A Magyar Bor Akadémia (MBA) 24. alkalommal adja át Magyarország legrégebbi és egyik legrangosabb borszakmai elismerését - közölte az MTI-vel az MBA. A jelölési eljárás idén néhány elemében módosult: az MBA 450 borász, szakújságíró, étteremvezető, sommelier és séf számára küldött névre szóló felkérést, nekik - az elmúlt évek egy jelöléséhez képest - immár 3-3 bortermelő ajánlására volt lehetőségük. Ebben az évben először a díj korábbi győztesei is lehetőséget kaptak, hogy egy személyt közösen juttassanak az ötfős listára.

A díj eddigi történetében először fordult elő, hogy a döntősök körébe jutott borászok egyike visszamondta a felkérést. Heimann Zoltán negyedik alkalommal került a jelöltek közé, a szekszárdi borász azonban megköszönve az őt ajánlók támogatását úgy döntött, hogy mégsem vesz részt a megmérettetésen.

Az egri Bolyki János idén másodszor lett jelölt, korábban volt már az Év Fiatal Borásza, az Év Egri Borásza, Az Év Gasztro Borásza, és az Év Üzletembere díj keretében a Jövő Ígérete. Borbély Tamás a legfiatalabb jelölt; a badacsonyi termelő már a harmadik alkalommal került a döntőbe.

Az elsősorban Szekszárdon tevékenykedő Dúzsi Tamás idén ötödik alkalommal indul a díjért; a Mondial du Rosé 2014 versenyről három aranyérmet hozott haza boraival. Koch Csaba az egyik új szereplő a megmérettetésen: a Hajós-Bajai borvidéken található Koch Borászat számtalan elismerést és díjat nyert már el, idén megkapta az Az Év Pincészete díjat is.

Szőke Mátyás a hetvenes évek óta foglalkozik a Mátrában borkészítéssel, és ebben az évben először indulhat az Év Bortermelője díjért.

A jelölt borászok a már hagyományosnak számító Borest a Bor Akadémián elnevezésű rendezvényen mutatkoznak be boraikkal november 21-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A megmérettetés második fordulójában az MBA tagjai döntik el szavazással, hogy az öt jelölt közül ki nyerje el az Év Bortermelője Magyarországon 2014 kitüntetést; az eredményhirdetésre december 5-én kerül sor Budapesten.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?