Olcsóbb áram az agrárcégeknek: folyik az igényfelmérés

agrarszektor.hu
Augusztus 14-től augusztus 31-ig elérhető el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján a tagi villamosenergia-igényeket felmérő kérdőív. Ennek kitöltése alapján határozzák meg az ősszel kiírandó, alacsonyabb energiaárat célzó tender részleteit.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Augusztus 14-től érhető el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján a tagok számára 2017 őszétől tervezett villamos energia tendert megelőző igényfelmérés - közölte a NAK. A kamarai azonosító és jelszó megadásával történő bejelentkezés után a kérdőív a "Kamara" - "Villamos energia kérdőív" menüpont alatt érhető el ( http://www.nak.hu/kamara/kerdoiv-a-kamarai-tagok-szamara ).

Mire kérdeznek rá?

A kérdőív a tagok jelenlegi villamos energia kereskedelmi szerződéseinek kondícióira, a villamosenergia-fogyasztásuk mennyiségére, illetve a jövőbeni várható éves villamosenergia-felhasználásuk mértékére, valamint a tenderrel kapcsolatos információk átadásához szükséges elérhetőségekre kérdez rá. A kitöltőnek ezek mellett néhány releváns dokumentum csatolását és a vonatkozó nyilatkozatok elfogadását kell megtennie.

A kérdőív kitöltése elsősorban az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult kamarai tagoknak javasolt, mivel a többiek számára a villamos energia méltányos, átlátható és összehasonlítható, hatóságilag szabályozott ár ellenében vehető igénybe - áll a kamara közleményében. Esetükben a tender nem hozna olyan eredményeket, ami miatt érdemes lenne feladni az egyetemes szolgáltatásra jogosult státuszukat.

Érdemes összegyűjteni a dokumentumokat

A kérdőív kitöltése előtt érdemes elektronikus formában összegyűjteni a villamos energia kereskedelmi szerződést, a hálózathasználati szerződést, a 2017-es egyhavi villamos energia számlát, illetve - idősoros elszámolás esetén - a 2016-os és a 2017-es negyedórás terhelési
T-görbéiket, mert ezek megléte szükséges a kérdőív hiánytalan kitöltéséhez és beküldéséhez. A kérdőív kitöltését a "Fogalom magyarázat" linkekre kattintva külön lapon megjelenő definíciók, illetve a kérdőjel ikonra húzott kurzorral megjeleníthető információs ablakokban lévő instrukciók segítik, továbbá a megadott elérhetőségeken az ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll. A piros csillaggal jelölt mezőknél kötelező a válaszadás, vagy a dokumentum(ok) csatolása, illetve a nyilatkozás. A dokumentum csatolását igénylő mezőnél egy vagy több dokumentum is feltölthető a méretre vonatkozó 20 MB-os limit betartásával.

A nyilatkozatok elfogadásai a megadott adatok és dokumentumok valódiságára, az adatok NAK által történő kezelésének engedélyezésére, és az Energia Partnerségi Program (EPP) alapszabályának elfogadására, illetve a csatlakozás típusára vonatkoznak. A NAK a megadott adatokat kizárólag a tenderkoncepció kialakításához és a tender kiírásához használja fel.
Az EPP-ben két típusú részvételi mód nyílik meg a tagok számára. Ha csatlakozni akarnak a NAK-tenderhez, ki kell nyilvánítaniuk, hogy részt kívánnak venni a Csoportos Beszerzési Társulásban. Amennyiben - a jövő év villamos energia beszerzése kapcsán már elköteleződött - kamarai tagok az általa elért ár és a NAK-tenderen kialakult ár viszonyáról szeretne csupán visszajelzés kapni, az Energetikai Piackutatásban való részvételt szükséges választania.

Visszajelzést küldenek

A csatlakozás megtörténtéről a NAK visszaigazolást küld a kamarai tagoknak a kérdőívben megadott elektronikus levelezési címre. Az elérhetőség megadása azért is fontos, mert a megadott e-mail címre érkeznek majd a tenderrel kapcsolatos részletes információk is - közölte a köztestület.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?