Oltalommal védik a nagykunsági szilva- és birspálinkát

agrarszektor.hu
Hazai oltalmat kapott a nagykunsági szilva- és birspálinka, és megindult ezek európai uniós eredetvédelme is. Most a vasi vadkörtepálinka hazai oltalom alá helyezését tervezik.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Folyamatban van a nagykunsági szilva- és a birspálinka eredetvédelme - jelentette be az MTI szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a tiszaföldvári III. Pálinkakóstoló Napon. Gál Péter, a tárca helyettes államtitkára pedig közölte: a nagykunsági szilva- és birspálinka szeptember végén részesült hazai oltalomban, és elkezdődött ezek európai uniós eredetvédelmi eljárása is. Következő lépésként a vasi vadkörtepálinkát tervezik hazai oltalom alá vonni.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Gál Péter szerint Magyarországon egyes földrajzi területek kiemelkedően alkalmasak bizonyos gyümölcsfajták termesztésére, és ezeken a tájakon évszázadok óta kiváló minőségű pálinkát is főznek. A minisztérium arra törekszik, hogy minél teljesebbé tegye Magyarország pálinkatérképét, felkarolja az adott régióra jellemző pálinkákat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?