2019. június 25. kedd Vilmos

Hírek - Élelmiszer

Olyan számot mondtak be a Soproninál, amit kevesen gondoltak volna

Újabb részletek derültek ki a Soproni új söréről a gyártó Heineken Hungária hétfői sajtótájékoztatóján.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Molnár Orsolya, a Heineken senior brand managere elmondta: egyre erősebb az igény a különlegesebb, nem lager-típusú sörök iránt.


A tavaly piacra dobott IPA elérte a klasszikus Soproni sör értékesítési volumenének 10%-át.

 


Az sem véletlen, hogy az új terméket, a Soproni Óvatos Duhaj APA-t (American Pale Ale) ősszel, a nyári csúcsszezon után dobják piacra. Molnár Orsolya az agrászektor.hu kérdésére elmondta: az IPA sikere meglepte még a gyártót is, ezért nem mertek úgy belevágni az idei nyári szezonba az új termékkel, hogy a nagy érdeklődés miatt esetleg nem tudnak majd eleget szállítani az üzletekbe. Így megvárták a szezon végét, és rendelkezésre állnak a megfelelő gyártási kapacitások.

A termék október végére, november elejére országosan elérhető lesz. HORECA-forgalomban (éttermekben, szórakozóhelyeken, sörözőkben) és a boltokban egyaránt kapható lesz, de egyelőre mindenhol csak üveges (és dobozos) kiszerelésben. Az új sör a Démonnal és az IPA-val megegyező fogyasztói áron lesz kapható.

Lehmajer Viktor, a Soproni sörmestere elmondta: APA az IPA-hoz hasonlóan felsőerjesztésű, szűretlen sör, amelyhez amerikai komlót használnak. Ízében bogyós gyümölcs, maracuja, barack, dinnye fedezhető fel. Ugyanakkor kissé keserűbb, mint az IPA, alkoholtartalma is némileg magasabb.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu