2020. augusztus 15. szombat Mária

Hírek - Élelmiszer

Olyat tett a Lidl, amit még soha

Többet fizet október 10-től a magyar friss és tartós tejekért a Lidl. Az üzletlánc 10 forinttal növeli az úgynevezett átadói árakat.
 
 

A Lidl Magyarország a tejpiaci válság hatására döntött úgy, hogy október 10-től minden magyar friss és tartós tej átadói árát növeli – áll az üzletlánc közleményében. Az áremelést valójában már szeptember elsejétől megkezdték. A termékek átadói árát legalább 10 forinttal növelik. Ez azt jelenti, hogy ennyivel többet fizetnek a magyar tejekért, de a közlemény azt nem részletezi, hogy a 10 forintos emelés milyen mértékegységre vonatkozik.

A lépéssel a nehéz helyzetbe került hazai tejtermelőkön igyekeznek segíteni – indokolta a döntést Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója. Annak ellenére is többet fizetnek, hogy a Lidl-nek beszállító partnereivel élő szerződéses átadói árai vannak érvényben.

A közlemény szerint a Lidl a 2015-ös gazdasági évben a hazai gyártóktól 56 millió liter friss és tartós tejet vett át, és ez 6 millió literrel haladta meg az egy évvel korábbit. Az átvett trappista sajt mennyisége 2600 tonna volt, amely csaknem 400 tonna növekedést jelentett. A vállalat tej-és tejtermék exportja is bővült, így az elmúlt egy évben hét európai országba 18-féle magyar tejterméket értékesített mintegy 650 millió forint értékben.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu