2021. január 24. vasárnap Timót

Hírek - Élelmiszer

Orbán szerint gyanús ügyek vannak a Pápai Húsnál

Letartóztatások és házkutatások folynak a miniszterelnök szerint a pápai cégnél, amely nem tud elszámolni MFB-hiteleivel.
 
 

"Letartóztatások, házkutatások, rossz, gyanús ügyek vannak itt” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913 Kft.-vel kapcsolatban a parlament tegnapi ülésén. Nem biztos, hogy a Magyar Fejlesztési Banktól korábban felvett hitellel el tud számolni a vállalat.

Körülbelül kétezer családot érint a pápai húsipari vállalat csődvédelme és esetleges felszámolása – jelentett ki a parlamentben Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő. Az MTI szerint úgy vélte, hogy a cég a kormány által okozott gazdasági környezetnek köszönheti a bukását, és bírálta a 27 százalékos élelmiszer-áfa alkalmazását. Szerinte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek át kellene venni a vállalat irányítását, rendeznie kellene tartozásait és egy reorganizáció keretében újra kellene indítania a termelést.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában azt mondta: a beszállítók egy részét az uniós szabályoknak megfelelően kártalanítják, és vizsgálják azt is, milyen lehetőség van arra, hogy az ebből kimaradókon is segítsenek. A kormány szándéka a cég életben tartása, de szerinte ez nem könnyű, mert "letartóztatások, házkutatások, rossz, gyanús ügyek vannak itt", és nem biztos, hogy a fejlesztési banktól felvett hitellel el tud számolni a vállalat.

A kormány a munkahelyek megtartására törekszik – hangoztatta a miniszterelnök. Ugyanakkor bírálta, hogy a szocialista kormányok idején milliárdokat adott a fejlesztési bank a vállalatnak a pénzfelhasználás ellenőrzése nélkül.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu