Orbán szerint gyanús ügyek vannak a Pápai Húsnál

agrarszektor.hu
Letartóztatások és házkutatások folynak a miniszterelnök szerint a pápai cégnél, amely nem tud elszámolni MFB-hiteleivel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Letartóztatások, házkutatások, rossz, gyanús ügyek vannak itt" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913 Kft.-vel kapcsolatban a parlament tegnapi ülésén. Nem biztos, hogy a Magyar Fejlesztési Banktól korábban felvett hitellel el tud számolni a vállalat.

Körülbelül kétezer családot érint a pápai húsipari vállalat csődvédelme és esetleges felszámolása - jelentett ki a parlamentben Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő. Az MTI szerint úgy vélte, hogy a cég a kormány által okozott gazdasági környezetnek köszönheti a bukását, és bírálta a 27 százalékos élelmiszer-áfa alkalmazását. Szerinte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek át kellene venni a vállalat irányítását, rendeznie kellene tartozásait és egy reorganizáció keretében újra kellene indítania a termelést.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában azt mondta: a beszállítók egy részét az uniós szabályoknak megfelelően kártalanítják, és vizsgálják azt is, milyen lehetőség van arra, hogy az ebből kimaradókon is segítsenek. A kormány szándéka a cég életben tartása, de szerinte ez nem könnyű, mert "letartóztatások, házkutatások, rossz, gyanús ügyek vannak itt", és nem biztos, hogy a fejlesztési banktól felvett hitellel el tud számolni a vállalat.

A kormány a munkahelyek megtartására törekszik - hangoztatta a miniszterelnök. Ugyanakkor bírálta, hogy a szocialista kormányok idején milliárdokat adott a fejlesztési bank a vállalatnak a pénzfelhasználás ellenőrzése nélkül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?