2022. július 3. vasárnap Kornél, Soma

Hírek - Élelmiszer

Óriás pontyokat és csukákat fogtak a lebuktatott Tisza-tavi rapsicok

Három külföldi állampolgár ellen indult eljárás bűncselekmény elkövetés miatt, mivel tiltott eszközzel fogtak tíz kiló feletti pontyokat, illetve csukákat és kárászokat a Tisza-tavon. A rapsicokat a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. halőrei buktatták le.
 
 

A Tisza-tavi halászati őrök november 9-én vontak ellenőrzés alá három külföldi állampolgárt – közölte a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Az eljárásban beigazolódott a gyanú, amely szerint a horgászok tiltott eszközökkel és módszerrel zsákmányoltak halat. Úgynevezett gereblyéző módszerrel, vagyis külső akadással több nagytestű halat fogtak.

A lefülelt szabálytalankodók több tíz kilogramm fölötti pontyot és csukát, valamint negyed mázsányi ezüstkárászt próbáltak hazavinni. Az elkövetők horgászjegyének bevonása mellett a társaság feljelentést tettek, amelynek nyomán súlyos pénzbüntetés és eltiltás kiszabása várható.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Mivel a fent említett cselekmény bűncselekménynek minősül, a halászati őrök értesítették a Tiszai-vízirendészetet. Az eset nyomán büntetőeljárás is indult, az elkövetéshez használt csónakot és a halakat pedig bűnjelként lefoglalták.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben