2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Élelmiszer

Óriási lehetőség a magyar bogyós gyümölcsök előtt: így szorítanák ki az importot

Hűtőházat adtak át a Mura Nemzeti Program keretében a Zala megyei Kisrécsén. A Vidékfejlesztési Program gombaházak és hűtőházak létrehozására, korszerűsítésére meghirdetett pályázat keretében 177 beruházás megépítéséhez összesen 18,5 milliárd forintról született támogatási döntés. Ezek közül az egyik a családi gazdaság áfonyaültetvénye mellett felépített, mintegy 1100 tonna tárolókapacitást kínáló hűtőháza.
 
 

A Vidékfejlesztési Program gombaházak és hűtőházak létrehozására, korszerűsítésére meghirdetett pályázatának célja többek között a hűtőházi kapacitás növeléséhez szükséges építmények kialakításának támogatása - írja közleményében az Agrárminisztérium. A pályázat keretében 177 beruházás megépítéséhez összesen 18,5 milliárd forintról született támogatási döntés. Ezek közül az egyik a a Hivekovics Családi Gazdaság Kisrécsén található áfonyaültetvénye mellett felépített, mintegy 1100 tonna tárolókapacitást kínáló hűtőháza.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A fogyasztók ma már egész évben szeretnének hozzájutni az általuk kedvelt gyümölcsökhöz - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a hűtőház avatási ünnepségén. Az áfonya mellett a szintén itt termesztett ribizlihez, szederhez és más bogyós gyümölcshöz, amelyhez a hűtőház megépítése elengedhetetlen, mint ahogyan a hűtőház-kapacitás növelésére országosan is nagy szükség van. Ezzel kiváltható az import és segíthető a hazai gyümölcságazat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu