Óriási támogatást kaptak a magyar borászok: súlyos milliárdokra pályázhattak

Óriási támogatást kaptak a magyar borászok: súlyos milliárdokra pályázhattak

agrarszektor.hu
Az elmúlt években tett kormányzati erőfeszítések a vidék gazdaságának megerősítésére, közte a szőlő- és bortermelők helyzetének javítására irányult. A forrásokkal egy élhető vidéket, egy prosperáló, helyi erőforrásokra alapozó gazdaságot kívánunk támogatni - mondta Feldman Zsolt a 10. Borkonferencia megnyitóján. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány árnyékában eltöltött két év okozta nehézségekre és a jelenlegi ukrajnai helyzetre utalva úgy fogalmazott: ez az időszak a szőlő-és bortermelő szektorban dolgozóktól is megköveteli üzleti, értékesítési modelljei kiigazítását, esetleg átírását.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az agrárkormányzat ebben a helyzetben is igyekezett kiszámítható partnere lenni az ágazatnak, mint ahogyan a következőkben is ezen dolgozik. A 2010 óta elért eredmények közé sorolta Feldman Zsolt a hazai borpiac stabilizálását, a megújult ágazati szabályozást, a bor kiemelt és egységes kommunikációját és a támogatáspolitikai eredményeket. Sikerült szinte nullára csökkenteni a 2010-ben még közel 800 ezer hektoliternyi borimportot, és a termőterület csökkentése is megállt. Megújult a hegyközségi rendszer, a HNT mára elismert szakmaközi szervezetként működik, megszületett a rugalmasabb, kevesebb adminisztrációval járó új bortörvény és elkészült az ágazat hosszú távú stratégiája is.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Az államtitkár elmondta: a támogatáspolitikának köszönhetően a magyarországi szőlő termőterület csökkenése megállt, emellett 7,5 milliárd forintból 27 ezer hektár megújult, amely az ágazat továbbélésének fontos záloga. A borászati technológia modernizálását 30 milliárd forint támogatás segítette, valamint az elmúlt két évben 13 milliárd forintos keret állt rendelkezésre a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek enyhítésére. 2016-és 2018 között több mint 600 borászati üzem beruházásához nyújtott támogatást a tárca, a tavaly meghirdetett borászati üzemfejlesztési támogatási lehetőségre 241 kérelem érkezett, több mint 50 milliárd forint támogatási igénnyel. A Borkonferenciát szervező Rókusfalvy Pál kihirdette azt az 50 legjobb hazai borászt, akik április 29-éig kiválasztják maguk közül az idei év Borászok Borászát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?