2019. október 21. hétfő Orsolya

Hírek - Élelmiszer

Orosz hústilalom - Mi lesz a magyar húsexporttal?

Hamarosan feloldhatják az egyes baromfihús, valamint hőkezelt és tartósított sertéshústerméket exportáló magyar húsipari cégekkel szemben bevezetett tilalmat az orosz hatóságok, két üzemmel szemben már feloldották a korlátozást - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája az MTI érdeklődésére kedden.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Roszszelhoznadzor (az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet) április 30-án közzétett tájékoztatása szerint a február 16. és március 1. között végzett állati eredetű termékek magyarországi ellenőrzése eredményeként 14 cég termékeire ideiglenes korlátozást vezetnek be május 14-től.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára, Kardeván Endre az MTI érdeklődésére május 10-én elmondta, hogy az orosz ellenőrök Magyarországon 20 állati eredetű élelmiszer-feldolgozó üzemet auditáltak, ebből 14-nél hiányosságot találtak, ezért ezeket átmenetileg kitiltották az Oroszországba szállító cégek közül. Az államtitkár hangsúlyozta: átmeneti intézkedésről van szó, ha a jelzett hiányosságokat pótolják, a hibákat kijavítják az üzemek, a magyar partner ezt auditálja, akkor ismét visszaengedik őket a piacra.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI érdeklődésére június 5-én közölte: az orosz állategészségügyi ellenőrök helyszíni vizsgálatairól készült jegyzőkönyvet már valamennyi érintett cég megkapta, és ennek alapján megkezdték az abban feltárt hiányosságok kijavítását.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu