Örvendhetnek a borászok: megjött a brüsszeli engedély

agrarszektor.hu
Brüsszel engedélyezte a borászoknak, hogy feljavítsák mustsűrítménnyel boraikat. Erre azért van szükség, mert az idei évben olyan kevés volt a cukor a szőlőben, hogy a borokban kevés alkohol alakulna ki, mely azok eltarthatóságát és minőségét is rontotta volna.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Hegyközségek Nemzetközi Tanácsa hírül adta, hogy EU Bizottsága engedélyt adott a borkészítés szabályaitól való eltérésre, tíz kérvényező országnak, így a holland, brit, dán, belga, német, osztrák, szlovák, cseh, szlovén és magyar borászok az előírtnál nagyobb mértékben javíthatják fel termékeikben a cukorfokot.

Ez a rendelet minden 2010-ben szüretelt szőlő mustjára, részben erjedt mustjára és még erjedésben lévő új borára érvényes. Fontos, hogy ez a rendelet az Official Journal of the EU-ban történt kihirdetésre, és a hirdetmény megjelenését követő harmadik napon lép életbe. Ráadásul az így feljavított borokban az alkohol nem haladhatja meg a 12,5%-ot.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03