2018. szeptember 24. hétfő Gellért, Mercédesz

Hírek - Élelmiszer

Őstermelői igazolványok: március 20-án lejár a határidő

Még tíz napig, március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat az őstermelők annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és őstermelői értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák. A március elsejei adatok szerint 7700 őstermelőként biztosított nem érvényesítette még igazolványát, amelyet január 1-ig visszamenőleges hatállyal tehet meg, ha betétlapját március 20-ig kiváltja.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A március 1-jei adatok szerint körülbelül 7700 őstermelőként biztosított nem váltott még ki a 2017-es adóévre vonatkozó értékesítési betétlapot őstermelői igazolványához, így a hatályos őstermelői igazolványuk nem érvényes – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Érvényes igazolvány nélkül a gazdálkodó nem minősül őstermelőnek, a saját gazdaságában megtermelt és előállított termékét őstermelőként nem értékesítheti. A tíz nap múlva lejáró határidő fontos azoknak az őstermelői igazolvánnyal rendelkezőknek, akik őstermelőként biztosítottak, mert ha az értékesítési betétlapot március 20-ig kiváltják, az igazolvány érvényessége 2017. január 1. napjára visszamenőleges lesz, így biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága.

A NAK kéri az érintetteket, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék fel a bejelentett lakóhelyük vagy a tartózkodási helyük szerint illetékes falugazdászt ügyintézés céljából. Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei megtalálhatók a NAK internetes portálján.

A mintegy 7700 – betétlapját még nem kiváltott – őstermelőként biztosított mellett a március 1-jei adatok szerint további csaknem 82 ezer őstermelő nem érvényesítette még igazolványát az idei évre. A Nemzeti Agárgazdasági Kamara kéri, hogy akinek nem a jogvesztő, 2017. március 20-án lejáró határidő miatt szükséges az őstermelői tevékenységével kapcsolatos ügyintézés, illetve a határidőig őstermelőként történő értékesítést nem tervez, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze őstermelői igazolványával kapcsolatos ügyeit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság
  Támogató:

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu