2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Élelmiszer

Paks II-től vesznek el és adnak milliárdokat Mezőhegyesnek

Hatmilliárd forintos átcsoportosítást hajt végre a kormány a 2016-os költségvetésben annak érdekében, hogy tőkeemelést hajtson végre az újraalapított Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-ben. A forrásokat a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelési keretéből veszik el.
 
 

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. tőkeemeléséről most jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben. Eszerint a kormány 6 milliárd forintot csoportosít át a 2016-os költségvetésben az újonnan létrehozott, állami tulajdonú mezőhegyesi ménesbirtok feltőkésítésére, mégpedig a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelési jogcímének terhére. A kormányhatározat végrehajtásáért a nemzetgazdasági miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter felelős.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Az Országgyűlés az idén nyáron fogadott el törvényt arról, hogy Mezőhegyesen az állami ménes fejlesztésével, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. földjeit is felhasználva, az állam mintagazdaságot hoz létre. A kormány több mint 2 milliárd forintért vásárolta vissza a 2004-ben privatizált Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t, majd a korábban is állami tulajdonú Ménes Kft.-vel összevonva megalapította a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben