2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Hírek - Élelmiszer

Pálinka forgalmazásával egészítené ki a költségvetését Bükkösd

Pálinka forgalmazásával tervezi kiegészíteni költségvetését Bükkösd. Az évente átlagosan 20 ezer liter ötvenfokos pálinkát előállító üzem segítségével a jövőben a bükkösdi önkormányzat saját pálinkát is készítene.
 
 

A bükkösdi önkormányzat augusztusban állást hirdetett pálinkafőző, gyümölcspálinka-gyártó munkakör betöltésére közalkalmazotti jogviszonyban. Budai Zsolt, a település független polgármestere úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy két évtizedes hagyománya van Bükkösdön az önkormányzati fenntartású pálinka-bérfőzőüzemnek, a korábbi főzőmester azonban a nyáron elhagyta a település üzemét, ezért kerestek, és mára találtak új alkalmazottat.

"Egy, az önkormányzatnak pluszforrást biztosító, profitorientált, kisebb bérfőzdét üzemeltetünk, elsősorban a környéken élő gyümölcstermelők kiszolgálására. Mivel a vállalkozásokkal szemben nem törekszünk extra haszonra, nyomott áron tudunk dolgozni, így közkedvelt a környéken a főzdénk" – fogalmazott Budai Zsolt, aki hozzátette: az üzem éves árbevétele 10 millió forint körül alakul, profitja pedig ennek töredéke.

Az elképzelések szerint az évente átlagosan 20 ezer liter ötvenfokos pálinkát előállító üzem segítségével a jövőben a bükkösdi önkormányzat saját pálinkát is készítene.

"Tervünk, hogy kereskedelmi főzdévé váljon sz üzemünk, hiszen így megjelenhetnénk a helyi termékek piacán. Az ehhez szükséges gyümölcsöt is mi termelnénk; az önkormányzat például a Start Munka Program keretében ősszel egy egyhektáros körteültetvényt is telepít” – mondta a Mecsek nyugati lábánál, dombok között fekvő falu első embere.

A saját főzdéről és a majdani saját pálinka kereskedelmi forgalmazásáról Budai Zsolt azt mondja, hogy meglátása szerint manapság az önkormányzatoknak is egyre inkább saját bevételeiket kell növelniük.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Agrárszektor hírlevél
    Ne maradjon le a friss hírekről!
    Iratkozzon fel hírlevelünkre
    és járjon mindenki előtt.

    Agrárszektor Konferencia 2020

    Most még a legkedvezményesebb áron

    Sustainable World 2020

    A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu