2021. február 25. csütörtök Géza

Hírek - Élelmiszer

Pálinkafőzés: nem tolonganak az üstökért

Bár az Országgyűlés július végén megszavazta a szabad pálinkafőzésről szóló jogszabályt, a lépést egyelőre nem követi a vásárlókedv növekedése – írja a HVG pálinkafőző berendezések árusítóitól.
 
 

Minimális az érdeklődésről ad számot egy csongrád megyedi vállalkozó, aki szerint egyelőre számolgatnak az emberek, ugyanis nem feltétlenül éri meg beruházni egy pálinkafőzőbe. Egy 100 literes 320 ezer forintba kerülő berendezés ára úgy 15 év alatt térül meg. Ennél kisebb űrtartalmú üsttel nem is érdemes bajlódni - véli Maurer Csaba vajdasági származású pálinkafőző mester, aki a csongrád megyei Domaszéken Szabadkáról behozott pálinkafőző berendezéseket is árul.

Szerinte a bérfőzés bizonyos szempontból egyszerűbb megoldás, ráadásul egy jó főzde garancia a minőségre is. Egy 25 literes berendezés is legalább 140 ezer forintba kerül ugyanis, ezért szerinte csak azok vásárolnak, akik a törvényt akarják kijátszani, azaz többet főzni a megengedettnél, és értékesíteni a pálinkát - mondja a Maurer Csaba.

Máshogy látja a helyzetet Laskosvits Tamás, vas megyei vállalkozó, aki szerint, ha kistermelőként értékesítésre is főz az ember, hamar megtérülhet a berendezés ára. Az ennek ellenére alacsony vásárlói kedvet inkább azzal magyarázza, hogy a bérfőzők is jelentősen csökkentették a díjaikat, ezért mindenki alaposan átgondolja a pálinkafőző berendezés vásárlását.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu