2020. október 27. kedd Szabina

Hírek - Élelmiszer

Rajtol a Coop Rally: középpontban a magyar élelmiszerek

A korábbi évekhez hasonlóan idén is elstartol a Coop Rally, immár a 13. alkalommal. A szeptemberi autóverseny mezőnye idén Nyugat-Magyarország régiójába látogat el, középpontban pedig a magyar élelmiszerek, azok versenyképessége, valamint a hazai gyártás megtartása és fejlesztése lesznek. A rendezvény célja egyúttal az is, hogy bemutassa azt, hogy a hazai élelmiszeripar hogyan tud reagálni a folyamatosan változó fogyasztói igényekre. Az esemény médiatámogatója a Portfolio Csoport.
 
 

A Coop Hungary Zrt. továbbra is a magyar piac stabil szereplője, törzsvásárlói rendszerükbe egyre több bolt kerül bevonásra, így vásárlói számban is folyamtos növekedésre képes az áruházlánc - mondta Tóth Géza, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója a Coop Rally nyitó sajtótájékoztatóján. A magyar termékek egyre népszerűbbek a hazai vevők körében, a fogyasztók pedig egyre nagyobb arányban keresik őket. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


Pekó László, a Coop Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke kitért a kerskedelmi lánc országos társadalmi felelősségvállalási programjaira is. A Coop 1996 óta támogatja a Magyar Olimpiai Csapatot, 2017-ben pedig a következő olimpiai ciklusra is meghosszabbította együttműködését a Magyar Olimpiai Bizottsággal. A Coop Segély Alapítvány 2010 óta több mint 130 millió forint értékű, csaknem 300 tonna élemiszer adománnyal segített több mint 25 ezer különleges ellátást igénylő gyermeket – tette hozzá az elnök. 

Pekó László, Tóth Géza, Zsigó Róbert (balról jobbra)

Idén több mint 100 cég, 300 résztvevővel vesz részt a 13. Coop Rally 8 állomásán, a mezőny pedig közel 750 kilométert tesz majd meg. A verseny ezúttal Magyarország nyugati régiójának gyártói és forgalmazói központjait érinti majd.

Nem csak a Coop Rally-n, de az élelmiszerek piacán is verseny van - hangsúlyozta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Az élelmiszeripar a második legnagyobb foglalkoztató, az ágazat nyeresége pedig több mint a duplájára emelkedett az elmúlt öt évben. A magyar élelmiszeriparban évről évre nő a versenyképesség, valamint a feldolgozottság mértéke is. A vásárlók egyre jobban odafigyelnek az élelmiszerek eredetére, főleg a tej-és hústermékek esetén, ahol a legnagyobb mennyiségben találhatóak meg a magyar termékek - közölte Zsigó.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu