2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Élelmiszer

Rászoktunk a kakaóra

Az ízesített tejek piaca kétszer olyan gyorsan nő, mint a sima tejé.
 
 

Az ízesített tejek iránti kereslet gyors ütemben nő világszerte, így ezek a tejtermékek jelenthetik azt a területet, ahol leginkább érdemes fokozni a gyártást. A Tetra Pak kutatásai szerint Kínában 2009 és 2012 között az éves növekedési ütem 9,9 százalék volt, ami 4,2 milliárd literes fogyasztást jelent. Brazíliában ugyanebben az időszakban 14,5 százalékos növekedést mértek. Németországban és az Egyesült Államokban 1,7, illetve 1 százalékkal nőtt a termékek iránti kereslet.

A tájékoztatás szerint Magyarországon is hasonlóak a tendenciák. A GfK Hungária 2012-es Háztartáspanel kutatásából kiderült, hogy tavaly 6,2 százalékkal nőtt az ízesített tejek iránti igény az előző évhez képest, és a háztartások majdnem egyharmada vásárolt ilyen terméket. A legnépszerűbb íz itthon a kakaós, amit az ízesített tejet vásárlók kétharmada vesz. Ezt követi a kávé, a karamell és a madártej íz.
A Tetra Pak élelmiszer-feldolgozóipari rendszer- és csomagolóanyag-gyártó vállalat a világ 85 országában több mint 23 ezer dolgozót foglalkoztat. Tavaly a világon összesen több mint 77 milliárd liter tejet, gyümölcslét és egyéb élelmiszert töltöttek a Tetra Pak által gyártott italos kartondobozokba.

Az 1989-ben alapított budaörsi Tetra Pak gyárban italos kartonokat gyártanak, a termékek 92 százalékát 28 országba, elsősorban a közép- és kelet-európai piacokra exportálják. A cég Magyarországon több mint 200 embert foglalkoztat.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu