Rászoktunk a kakaóra

agrarszektor.hu
Az ízesített tejek piaca kétszer olyan gyorsan nő, mint a sima tejé.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az ízesített tejek iránti kereslet gyors ütemben nő világszerte, így ezek a tejtermékek jelenthetik azt a területet, ahol leginkább érdemes fokozni a gyártást. A Tetra Pak kutatásai szerint Kínában 2009 és 2012 között az éves növekedési ütem 9,9 százalék volt, ami 4,2 milliárd literes fogyasztást jelent. Brazíliában ugyanebben az időszakban 14,5 százalékos növekedést mértek. Németországban és az Egyesült Államokban 1,7, illetve 1 százalékkal nőtt a termékek iránti kereslet.

A tájékoztatás szerint Magyarországon is hasonlóak a tendenciák. A GfK Hungária 2012-es Háztartáspanel kutatásából kiderült, hogy tavaly 6,2 százalékkal nőtt az ízesített tejek iránti igény az előző évhez képest, és a háztartások majdnem egyharmada vásárolt ilyen terméket. A legnépszerűbb íz itthon a kakaós, amit az ízesített tejet vásárlók kétharmada vesz. Ezt követi a kávé, a karamell és a madártej íz.
A Tetra Pak élelmiszer-feldolgozóipari rendszer- és csomagolóanyag-gyártó vállalat a világ 85 országában több mint 23 ezer dolgozót foglalkoztat. Tavaly a világon összesen több mint 77 milliárd liter tejet, gyümölcslét és egyéb élelmiszert töltöttek a Tetra Pak által gyártott italos kartondobozokba.

Az 1989-ben alapított budaörsi Tetra Pak gyárban italos kartonokat gyártanak, a termékek 92 százalékát 28 országba, elsősorban a közép- és kelet-európai piacokra exportálják. A cég Magyarországon több mint 200 embert foglalkoztat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03