2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Élelmiszer

Rengetegen keresik ezeket az élelmiszereket a boltokban: elképesztően népszerűek

A Global Market Insights piackutató a pektin globális piacának 7,6%-os éves növekedését várja 2019 és 2026 között. A pektin piaci értéke 2026-ra várhatóan meg fogja haladni az 1,8 milliárd dollárt. A piac dinamikus növekedését a növényi alapanyagok iránti növekvő igény generálja, nem csupán az élelmiszerek, de a kozmetikai termékek esetében is.
 
 

A pektin egy növényekben előforduló heteropoliszacharid - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A vastagbél baktériumai számára tápanyagként szolgálnak, illetve rostjaihoz bizonyos cukormolekulák képesek hozzákötődni, amelyek így lassabban szívódnak fel, és moderáltan emelik a vércukorszintet. Ezen egészségügyi hatásainak köszönhetően népszerűsége különböző élelmiszerekben (édességekben, cukrászkészítményekben, gyümölcslevekben, tejitalokban, stb.) várhatóan tovább fog növekedni.

A Global Market Insights kimutatása szerint a pektingyártást az alma uralja, amely várhatóan továbbra is meg fog maradni. Az alma héja kb. 1,3% pektint tartalmaz, maga mögé utasítva a cukorrépát és a citrusok héját. Az ázsiai és a csendes-óceáni térség pektinpiaca várhatóan jelentős növekedést fog mutatni az elkövetkező években. A kínai pektinpiac növekedését az egészségügyi és wellness szempontok mellette a természetes kozmetikai termékek iránti jelentős igény fokozódás fogja serkenteni.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu