2022. május 24. kedd Eszter, Eliza

Hírek - Élelmiszer

Reszkethetnek a rapsicok: 400 millióból fejleszt a MOHOSZ

Több mint 400 millió forint összköltséggel fejlesztette gépjárműflottáját a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ). Összesen 20 Toyota platós terepjárót, illetve motorcsónakokat, éjjellátó készülékeket és hőkamerákat szereztek be. A beruházás célja, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a rapsicok ellen.
 
 

A beruházás azt a célt szolgálja, hogy egyre inkább kontrollálni lehessen a magyarországi horgászvizeket és minél kevesebb esély legyen az orvhalászatra, orvhorgászatra – fogalmazott Bitay Márton Örs, az agrártárca államtitkára. A 400 milliós fejlesztés révén minden megyében és a fővárosban is üzemel majd egy-egy terepjáró, amelyeket a MOHOSZ kötelékében szolgáló halőrök használnak majd. A kormány 2014 óta több mint 1,3 milliárd forintot fordított a 400 ezer taggal rendelkező támogatására.

Az államtitkár szerint az utóbbi években drasztikusan csökkent az engedély nélküli horgászok (rapsicok) száma, de a problémára továbbra is figyelni kell. A magyar állam 30-50 fővel üzemelteti az állami halőrszolgálatot, a MOHOSZ-nál pedig 400 halőr dolgozik, akiknek a számát a közeljövőben 800-ra akarják emelni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben