2021. november 28. vasárnap Stefánia

Hírek - Élelmiszer

Sajtóanyag - Újabb rangos szakmai kitüntetés a Matusz-Vad Zrt. tulajdonosának

A nemzetközileg is elismert Ernst & Young a „Merész újító” üzletember díját vehette át Matusz Balázs.
 
 

Matusz Balázs – hazánk egyik piacvezető fagyasztott élelmiszerkereskedelmi vállalatának, a győri székhelyű Matusz-Vad Zrt.-nek a tulajdonosa és egyben elnök-vezérigazgatója – nyerte el az Ernst & Young üzleti elismerései közül a „Merész újító” díjat. Az Ernst & Young Független Bírálóbizottsága a közel 6,5 milliárdos tavalyi árbevétellel rendelkező, 650 féle terméket immáron 4 európai országban forgalmazó, elsősorban a vendéglátói szektor minőségi élelmiszerekkel való kiszolgálására szakosodott Matusz-Vad Zrt. első emberét innovatív hozzáállása, a céget működtető és az egész struktúrát átható folyamatos újszerű fejlesztései kapcsán részesítette eme nagy presztízsű elismerésben. A díj adományozói kiemelték, hogy tulajdonképpen egy iparágat teremtett Matusz Balázs a Matusz-Vad által az 1990-es évek közepén azzal, hogy a vendéglátói szektor fagyasztott élelmiszerekkel történő professzionális kiszolgálására specializálódott, s indulása óta úttörőként jár élen a szektorban.

November 26-án este, idén immár nyolcadik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az Ernst and Young négy rangos kitüntetését. A vállalkozói szellem erősítését célul kitűző Ernst & Young – amely 1986-ban Amerikában indította útjára az "Entrepreneur Of The Year" (EOY) programot - hazánkban 2003 óta keresi azokat a „hősöket”, akik pozitív példát mutathatnak a vállalkozók következő generációjának. Az Ernst & Young világszerte nagy presztízsű, nemzetközi védjegyoltalommal ellátott üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben egy Független Bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik. Az idei díjazottak között volt még Matusz Balázson kívül Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnöke („Az év üzletembere”), Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke (a „Példakép”), és Bolyki János, a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa (a „Jövő ígérete”).

 

Korábbi szakmai elismerések:

Matusz Balázst és az egyszemélyes vállalkozásból mára Zrt-vé fejlődött Matusz-Vadat az elmúlt években több díjjal is kitüntették:

2005: Az év konyhai beszállítója díj a GasztroPont szakmai versenyén
2008: Üzlet & Siker Minősített Vállalkozás
2008: Kisalföldi Presztízs Díj– Az év középvállalkozása
2009: Budapest Bank Business Partner Díj
2010: Győr-Moson-Sopron megyei Príma Díj
2010: Az év vállalkozója díj (Vállalkozók Országos Szövetségének díja)


Cégháttér: Matusz-Vad Zrt.

Az 1994-ben egyszemélyes vállalkozásként indult, néhány Győr környéki éttermet vadhússal kiszolgáló vadfeldolgozó és –kereskedelmi egység mára egy 650 féle minőségi fagyasztott élelmiszert forgalmazó, elsősorban a HoReCa-szektor ellátására szakosodott, az idei évben 7 milliárdos árbevételt célul kitűző, győri és felsőtárkányi hűtőbázissal, hazánkon kívül Ausztriában, Szlovákiában és Romániában is piaci jelenléttel bíró részvénytársasággá fejlődött. Sokan tévesen még ma is vadhúsforgalmazónak titulálják a Matusz-Vadat – felszínesen pusztán a tulajdonos érzelmi kötődése miatt megmaradt, eredeti és hangzatos cégnévre hagyatkozva.

A tévhitekkel ellentétben azonban a Matusz-Vad Zrt. már az indulása utáni első években - felismerve, hogy a vendéglátásból számos, minőségi fagyasztott termék hiányzik még a vadhúsokon kívül -, felvette palettájára a csirke- és pulykatermékeket, a továbbiakban pedig folyamatosan – a változó igényekhez igazodva – bővítette azt. A gasztronómiai piac fejlődő igényeinek való minél szélesebb körű megfelelni akarás eredményeként aztán a vadfeldolgozást meg is szüntette a vállalat öt évvel ezelőtt. A jelenlegi, mintegy 650 terméket kínáló, széles spektrumú portfólió részét képezik a bárány-, borjú-, csirke-, pulyka-, marha-, sertés-, kacsa-, liba-, nyúl-, vad-, füstölt húsok ugyanúgy, mint a zöldség- és burgonyafélék, édesvízi és tengeri halak, gyümölcsök, péksütemények, fűszerek vagy akár az olyan ínyencségek, mint a krokodil és a kenguru.

A Matusz-Vad Zrt. célja mindig az volt és most is az, hogy újabb és újabb alapanyagokkal, minél nagyobb előkészítettségű termékekkel a vendéglátó egységeknek – s 2010 novembere óta már a lakossági fogyasztóknak is - stabil, biztos beszállítói hátteret biztosítson, partner legyen az ő sikerükben. Az olyan egyedi, kuriózumnak számító alapanyagokat, mint a fentebb már említett krokodil és kenguru, a Matusz-Vad Zrt. elsőként és egyedüliként vett fel a palettájára, ugyanis a gasztronómia fejlődéséhez szükség van arra, hogy a szakácsok és háziasszonyok számára a beszállítók biztosítsák az újdonságokat, hiszen amíg például nem lehetett Magyarországon krokodilt kapni, addig ebből ételeket sem lehetett készíteni. A Matusz-Vad Zrt. legfőbb stratégiai célja, a portfólió bővítése - a meglévő termékeknél sokféle kiszerelés raktáron tartása, illetve folyamatosan új termékek bevezetése - a partnerek hatékony és ár-érték arányos vásárlását igyekszik segíteni.

 

Győr, 2011. november 27.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó