2021. április 17. szombat Rudolf

Hírek - Élelmiszer

Sallai R. Benedek agroceleb

Agrocelebnek nevezte Sallai R. Benedek LMP-s képviselőt Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az agrárkamarai törvény módosításáról szóló parlamenti vitában. Sallai R. Benedek bírálta a benyújtott módosítási javaslatot, az államtitkár szerint viszont a képviselő mögött nem áll valódi szakmai támogatás.
 
 

Sallai R. Benedek olyan "agroceleb", aki mögött nincs valódi szakmai támogatás – jelentette ki az agrárkamarai törvény módosításáról szóló parlamenti vitában Bitay Márton Örs. A javaslatot Győrffy Balázs és Jakab István fideszes képviselők nyújtották be az Országgyűlésnek.

A törvénymódosítás többek között foglalkozik a kamarai tagnyilvántartás szabályaival, illetve új adatkezelési szabályokat fektet le. Sallai R. Benedek – más ellenzéki képviselők mellett – bírálta a javaslatot, mivel adatkezelési aggályok miatt nem értenek egyet az adatszolgáltatás bővítésével, ahogyan továbbra is ellenzik a kötelező kamarai tagságot. Az agrárkamara – fogalmazott az LMP-s politikus - jelenlegi formájában "egy daganat a magyar gazdák testén, amit ki kellene vágni" . Bitay Márton Örs szerint viszont az előterjesztés nem titkos, hanem nyilvános adatbázisokban fellelhető információkhoz kívánja hozzájuttatni az agrárkamarát.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu