2021. április 22. csütörtök Csilla, Noémi

Hírek - Élelmiszer

Sok mindenre gyógyír a pálinka - Az orosz embargót is segít leküzdeni

Elsősorban a közétkeztetésben kívánják felhasználni a magyar almát, amit a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vásárol fel a jövőben a gazdáktól – mondta Fazekas Sándor MTI-nek. A miniszter azt is hozzátette, hogy közeleg az almapálinka szezonja is, ezért várhatóan sokan vásárolnak majd léalmát pálinkafőzés céljából.
 
 

Ugyanakkor azt javasolják az almatermelőknek, hogy minél nagyobb mennyiséget értékesítsenek a kis- és nagykereskedelem kihagyásával, vagyis közvetlenül a lakosság számára. Szervezzenek almaakciókat lakótelepeken, intézményeknél, hivataloknál, amihez segítséget nyújthat a Nemzeti Agrárkamara, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), és támogathatják a termelői szervezetek is - hívta fel a figyelmet a miniszter.

Kurucz Éva kormányszóvivő előzőleg azt közölte, hogy a kormány folyamatosan nyomon követi az idei rekordtermés és az orosz embargó miatt kialakult helyzetet a magyar almapiacon, és minden lehetséges módon segíti a gazdákat. Az almatermelő gazdák megsegítése érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. kezd almafelvásárlásba. Az állami tulajdonú társaság kilónként 35 forintért vásárolja meg az étkezési almát a gazdáktól, az ipari almáért pedig kilónként 20 forintot fizetnek. Jelezte: a Földművelésügyi Minisztérium hétfőn tájékoztat a további részletekről.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu