Sokkal kevesebb bort iszunk, mint régen

MTI
Az előző évihez hasonló szőlőtermésre számít a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. A szervezet becslései szerint a legtöbb borvidéken a terméseredmények jobbak lesznek, mint tavaly, viszont két borvidéken is csökkenésre lehet számítani. A tanács úgy véli, hogy a fogyasztók közül egyre többen választják a magyar borokat, így a hazai fogyasztásban mintegy 10 százalék alatt van az import borok aránya. Az egy főre jutó borfogyasztás viszont lényegesen kevesebb, mint évtizedekkel korábban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tavalyihoz hasonlóan alakulhat az idei szőlőtermés a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szerint - írja az MTI. Tornai Tamás, a szervezet elnöke úgy véli, a legtöbb borvidéken a terméseredmények meghaladhatják az előző évit, ugyanakkor a tokaji és a kunsági borvidéken csökkenés várható.

A fogyasztók közül egyre többen választják a magyar borokat, és a hazai fogyasztásban 10 százalék alatti az importborok aránya. Az éves borfogyasztás viszont fejenként 23 liter, és ez lényegesen kisebb, mint évtizedekkel korábban, amikor 35 liter volt - jelentette ki Tornai Tamás.

Az alföldi szőlősgazdák a növekvő kereslet ellenére kilátástalannak érzik helyzetüket a gyenge minőségű és alacsony alkoholtartalmú, olcsó importborok miatt. A szervezet ezért javasolta, hogy csak elkülönítetten lehessen a külföldről érkező borokat tárolni, és a beérkező szállítmányokról már két nappal korábban kapjon információt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Így a gyanús tételeknél megtilthatnák a borok lefejtését a szállítójárműből.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?