Sokkal több román élelmiszer lehet a szupermarketekben

MTI
A hipermarketek hétvégi zárva tartását és a román termékek arányának növelését javasolta Achim Irimescu román mezőgazdasági miniszter. Egyes elképzelések szerint azt kellene előírni, hogy legalább 51 százalék legyen a romén élelmiszerek aránya.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tárcavezető a képviselőház mezőgazdasági bizottságában nyilatkozott a változtatási elképzelésekről - írja az MTI. Szerinte az intézkedés nem lenne a hipermarketek ínyére, de Európa nagy részében az üzletek általában este fél 7-kor zárnak, hétvégén pedig nem nyitnak ki. Romániában jelenleg a hipermarketek este 10-11-ig nyitva vannak a hét minden napján.

A miniszter elismerte, hogy a vásárlók egy része hétvégén, késői órákban szeret vásárolni, de ez szerinte nem teszi indokolttá a hétvégi nyitva tartást. Úgy vélte, a hipermarketek nagyon jól élnek Romániában, és a kormány közös frontot alakíthat ki a parlamenttel ebben a kérdésben.

A miniszter azt indítványt is támogatja, hogy a szupermarketekben a román termékek aránya legyen kötelezően 51 százalék. Télen a gyümölcsök és zöldségek esetében nem biztos, hogy teljesíthető az arány, de az általános elv hasznos, és támogatja - fogalmazott.

A román képviselőház mezőgazdasági szakbizottsága egy úgynevezett albizottság létesítéséről határozott, amely megvizsgálja majd ezeket a javaslatokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?