AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
A sonkákat, a tojásokat és a csokoládékat is fokozottan ellenőrzi a húsvéti időszakban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). Azt vizsgálják, hogy a kereskedők meg akarják-e téveszteni vagy meg akarják-e károsítani a fogyasztókat.
Az NFH tájékoztatása szerint a felügyelők a fogyasztók megtévesztésére és megkárosítására irányuló kereskedelmi gyakorlatok kiszűrésekor vizsgálják, hogy a pénztárnál megfelelően történik-e az árfelszámítás, az egyes termékeket azon az áron értékesítik-e, amelyet a terméken szereplő árcímke vagy a polccímke tartalmaz, többes árfeltüntetés esetén pedig a pénztárnál az alacsonyabb áron számítják-e fel a terméket.
A megtévesztő kereskedelmi gyakorlat kiszűrésénél a felügyelők vizsgálják a húsvéti időszakban megjelenő, szezonális ajándékcsomagokat, nézik hogy az összecsomagolt termékek esetében az "ingyenesnek" feltüntetett termékért kell-e fizetni, mivel korábban nem egyszer találkoztak olyan esettel, amikor a termékek egyenként történő megvásárlása kedvezőbb volt a fogyasztóra nézve, mint az akciósnak hirdetett csomag - tájékoztatott a hatóság.
A felügyelők fokozott figyelmet fordítanak az ellenőrzések során arra is, hogy az üzletben nincsenek-e értékesítésre kihelyezve lejárt minőségű termékek. A hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy az étcsokoládénak legalább 35 százalék összes kakaó szárazanyagot kell tartalmaznia, amiből legalább 18 százalék a kakaóvaj és legalább 14 százalék a zsírmentes kakaó szárazanyag, tejcsokoládénál legalább 25 százalék összes kakaó szárazanyagot kell tartalmaznia a terméknek.
A sonkák címkéjén szereplő tájékoztatásnak a sertés kivételével utalnia kell az állatra, a testtájra is, például comb vagy lapocka, tartalmaznia kell az előkészítés módját - darabolt vagy kötözött -, fel kell tüntetni a hőkezelés módját - nyers vagy főtt, a pácolás és a füstölési eljárást, nyers sonkák esetén azt, hogy a termék nyersen vagy főzve, illetve sütve fogyasztható.
A tojásoknál 2012-ben lépett hatályba az a rendelet, amely szerint a darabár mellett fel kell tüntetni a tojás kilónkénti árát is, az árak összehasonlításánál érdemes erre is odafigyelni - hangsúlyozza közleményében az NFH.