Sörversenyt hirdet a Soproni: mutatjuk, milyet kell főzni

agrarszektor.hu
Versennyel nyit a házi főzdék felé a Soproni. Az Első Soproni Sörverseny célja, hogy megtalálják az ország legavatottabb otthoni sörfőzőit, ezáltal elősegítsék a magyar sörkultúra további fejlődését.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Soproni az agrárszektor.hu-t arról tájékoztatta, hogy az Első Soproni Sörverseny célja, hogy megtalálják az ország legavatottabb otthoni sörfőzőit, ezzel segítsék a magyar sörkultúra további fejlődését. Olyan magánszemélyek nevezhetnek saját készítésű, legfeljebb 5,5 alkoholszázalékú porter sörökkel, akiknek az éves termelése nem haladja meg a házi sörfőzés adómentes mennyiségét. A legfinomabb portert 2019-től a Soproni Óvatos Duhaj termékcsaládba is felveszik, a félmillió forinttal gazdagodó győztes neve pedig - az általa kreált sör receptúrájával együtt - "örökre bekerül a magyar sörfőzés történetébe".

A porter a felsőerjesztésű sörök (ale) családjába tartozó zamatos, édes, pörkölt aromájú sör, ízében az étcsokoládé és kávébab ízét is fellelhetjük.

A versenykiírás szerint a versenyre beküldendő sörök mennyisége: legalább 10 üvegnyi mennyiség, de összesen minimum 3 liter, és csak olyan magánszemély nevezhet, aki a házi sörfőzés évi 1000 liter adómentes mennyiségi határát nem haladja meg.

A versenyre a nevezéseket augusztus 20-ig várják.

A beérkezett alkotásokból sörben és gasztronómiában egyaránt jártas szakemberekből álló zsűri választja ki a döntő résztvevőit, mint José Matthijsse, a Heineken Hungária vezérigazgatója, Bajkai Tibor, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa, valamint Lehmajer Viktor sörfőzőmester.

Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy a cég régóta elkötelezett a hazai sörkultúra mellett: a történelmi örökséget egyebek mellett úgy ápolja, hogy söreit magyar alapanyagokból főzi a Soproni Sörgyárban, amely immár 123 éve működik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?