2020. március 30. hétfő Zalán

Hírek - Élelmiszer

Súlyos embargó: újabb korlátozást vezettek be az oroszok

Korlátozta az importált élelmiszerek beszerzését a közszféra számára az orosz kormány. A szabályozás a húsokra is kiterjed.
 
 

A korlátozás az élelmiszerek 23 fajtájára terjed ki, köztük a húsra, a halra, egyes tejtermékekre, a sóra és a cukorra – írja az MTI. Külföldi szállítókat csak abban az esetben hívhatnak meg állami vagy önkormányzati közbeszerzési pályázatokra, ha azokon részt vesz legalább két oroszországi vagy az Eurázsiai Gazdasági Közösség más tagállamában (Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizsztán, Örményország) bejegyzett vállalkozás is.

Az orosz kormány közleményében rámutatott, hogy az érintett élelmiszerek beszerezhetők az Eurázsiai Gazdasági Közösségen belül is. Az intézkedéssel a közösségen belüli élelmiszertermelést támogatják.

Az új korlátozás azon országok termékeit érinti, amelyekre nem terjed ki a két éve - az ukrajnai válságban való orosz szervállalás miatt meghirdetett nyugati szankciókra válaszul - bevezetett, majd kiterjesztett orosz élelmiszer-embargó. Az importstop az Európai Uniót, az Egyesült Államokat, Kanadát, Norvégiát, Ausztráliát, Albániát, Montenegrót, Izlandot, Liechtensteint és Ukrajnát sújtja.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu