Súlyos embargó: újabb korlátozást vezettek be az oroszok

MTI
Korlátozta az importált élelmiszerek beszerzését a közszféra számára az orosz kormány. A szabályozás a húsokra is kiterjed.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A korlátozás az élelmiszerek 23 fajtájára terjed ki, köztük a húsra, a halra, egyes tejtermékekre, a sóra és a cukorra - írja az MTI. Külföldi szállítókat csak abban az esetben hívhatnak meg állami vagy önkormányzati közbeszerzési pályázatokra, ha azokon részt vesz legalább két oroszországi vagy az Eurázsiai Gazdasági Közösség más tagállamában (Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizsztán, Örményország) bejegyzett vállalkozás is.

Az orosz kormány közleményében rámutatott, hogy az érintett élelmiszerek beszerezhetők az Eurázsiai Gazdasági Közösségen belül is. Az intézkedéssel a közösségen belüli élelmiszertermelést támogatják.

Az új korlátozás azon országok termékeit érinti, amelyekre nem terjed ki a két éve - az ukrajnai válságban való orosz szervállalás miatt meghirdetett nyugati szankciókra válaszul - bevezetett, majd kiterjesztett orosz élelmiszer-embargó. Az importstop az Európai Uniót, az Egyesült Államokat, Kanadát, Norvégiát, Ausztráliát, Albániát, Montenegrót, Izlandot, Liechtensteint és Ukrajnát sújtja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02