Súlyos következményei lehetnek - Senki ne egyen macskahúst!

agrarszektor.hu
Évente legalább 4 millió macskát fogyaszt el az emberiség annak ellenére, hogy a nyugati civilizációkban nem számítanak kedvelt fogásnak. A legújabb felmérések szerint a macskahús-fogyasztók elsősorban a különlegessége miatt készítik el a népszerű háziállatot, ezzel pedig jelentős veszélynek teszik ki magukat. A nem megfelelően elkészített macskahús ugyanis súlyos fertőzéseket terjeszt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Bár a nyugati országokban nem jellemző, a világ többi részén előszeretettel tálalják fel a macskákat főfogásként. Egy új nemzetközi tanulmány szerint évente 4 millió macskát is elfogyaszt az emberiség. Elsősorban Ázsiában számítanak népszerű ételnek, de például Madagaszkáron is szívesen készítik el macskahúsból az ebédet.

A legújabb elemzésből az is kiderül, hogy a macskahús-fogyasztók többsége azért fogyasztja az állatot, mert értékesnek találja a húsát. Sokan ajándékba kapják a macskákat, amelyeket felnevelnek és végül megesznek, a fogyasztók kisebb része pedig a kóbor macskákra vadászik - írja a munchies.vice.com.

Hódítanak az egzotikus húsok
A macskákat ugyan nem szívesen eszik meg Európában vagy Amerikában, más egzotikus húsok viszont egyre népszerűbben. Korábban már írtunk róla, hogy az USA-ban például tücsökből készült chipset hoznának forgalomba, egy dán szupermarketben pedig lárvákat és különböző rovarliszteket árultak.

A kutatók szerint viszont a macskahús veszélyes ételnek számít. A nem megfelelően átsütött hús ugyanis súlyos fertőzéseket terjeszt, így talán mégsem éri meg levadászni a szomszéd macskáját.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?