2020. március 29. vasárnap Auguszta

Hírek - Élelmiszer

Súlyos probléma a magyar élelmiszeriparban: így orvosolnák a munkaerőhiányt

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a hatékonyabb munkaerőpiaci pozíció elérését segítő konferenciát rendez 2019. november 26-án Budaörsön, az „Együtt az élelmiszeriparért” programsorozat részeként.
 
 

Az igazgatóság eltökélt szándéka, hogy az élelmiszeripari vállalkozások számára olyan kézzelfogható segítséget nyújtson a munkaerőhiányból fakadó problémákra, amelyek által javítható a szervezet munkaerő-megtartó képessége, a dolgozói motiváció és javul a vállalkozás munkaerőpiaci megítélése - írja közleményében a kamara. 

A konferencián a következő témákra fognak fókuszálni:

Business Coaching - A vezetőfejlesztés kulcsszereplője

Amikor a vállalatok küzdenek a digitalizáció, az automatizálás, a munkaerőhiány és az állandó változások világában, a versenyképesség – sőt, valójában a túlélés – szempontjából is alapvető fontosságú egy olyan kultúra megteremtése, amelyben az emberek tudnak egymással kommunikálni, csapatban működni, képesek kreatívan gondolkodni, ahol az empátia, az alkalmazkodóképesség mindenkinek alapvető készségévé válik. De mindezek megteremtése és működtetése kinek a feladata, kinek a felelőssége? Elsősorban természetesen a vezetőké! Ezért kell a vezetőket és a cégeket golyóállóvá tenni egy olyan nehezen kiszámítható, gyorsan változó környezetben, ahol nem tudható biztosan, hogy másnap mire ébredünk fel. Ebben pedig a vezető a segítséget, a támogatást, a fejlesztést a business coachtól kapja.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

A tehetséges munkaerő megtartása - sikeres employer branding stratégiák

Óriási változások vannak a munkaerőpiacon: növekvő bérszínvonal, megváltozott munkavállalói igények, a tehetséges munkaerő megtartásának nehézségei. Hogyan lehet egy cég munkáltatóként sikeres a munkaerőpiaci versenyben? Hogyan lehet a meglevő és potenciális munkavállalók számára vonzó képet kialakítani? Stratégiai szempontok és konkrét, gyakorlati javaslatok és terítékre kerülnek a szakértőtől.

Hatékony belső kommunikáció és HR adminisztráció-automatizálás chatbottal

A munkavállalók a magánéletben mobiltelefonos csevegő alkalmazásokkal kommunikálnak ismerőseikkel. A munkatársaikkal csoportokat hoznak létre a közösségi médiában az információcseréhez. A vállalat mindeközben hogyan tájékoztatják a dolgozóit? Gyakran még faliújság, nyomtatott kiadványok, vagy szólánc útján! Ideje, felzárkózni a dolgozók modernitásához, a chatbot technológia alkalmazásával!

Az atipikus foglalkoztatási formák, mint megoldások a munkaerőhiányra

A munkaerő-kölcsönzés, a diákmunka és nyugdíjasok foglalkoztatása, mint atipikus foglalkoztatási formák, megoldást jelenthetnek az agráriumra jellemző időszakos, kiugró munkaerő-igényre. Ezen foglalkoztatási formák tervezett igénybevételével a szektorra jellemző szezonális munkaerőhiány nagyrész orvosolható. A megoldáshoz a felek proaktív együttműködése szükséges.

Az előadásokat követően a résztvevőknek személyesen is lesz lehetőségük kérdezni az előadóktól. A konferencián történő részvétel valamennyi élelmiszeripari tag számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el. A szervezők arra kérnek minden résztvevőt, hogy a rendezvényre hozzák magukkal új kamarai kártyájukat vagy őstermelői igazolványukat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu