Százezer látogató az idei OMÉK-on

MTI
Napi húszezer érdeklődő és sok díj az OMÉK-on.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Százezren látogattak ki a vasárnak zárult 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárra (OMÉK). Díjat kapott a Lázár Lovasparkban kiképzett mén, a csabai vastagkolbász és egy manufakturális szamócalekvár. A legkedveltebb borvidéki település az idén Hajós lett.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint az ötnapos árumustra jól mutatta, hogy a magyar élelmiszerek és mezőgazdasági cikkek kínálata mennyiségét és minőségét tekintve is jelentős mértékben fejlődött az elmúlt két évben. A minőségi megújulást mutatja, hogy a kiállított élelmiszerek kitűnő ízeket hordozva, tetszetős csomagolásban és a termőföldtől az asztalig nyomon követhetően jelennek megy a kiállítók kínálatában.

A vasárnap zárult OMÉK nagy érdeklődést váltott ki mind a szakmai résztvevők, mind pedig a látogatók körében - hangoztatta az MTI szerint a miniszter. A rendezvényen 750 kiállító mintegy 45 ezer négyzetméteren vonultatta fel kínálatát. Az árumustrát mintegy százezren tekintették meg, és a szakmai programok is jelentős számú résztvevőt vonzottak.

Fazekas Sándor az OMÉK kapcsán több elismerést is átadott. A Miniszteri Nagydíjat a Favory XXVII-11 mén nyerte. A 14 éves mént 2003 óta a Lázár Lovasparkban képzik, 2007-től ért el jelentősebb eredményeket 2-es és 4-es fogatban egyaránt.

Az OMÉK Közönségdíjat az idén a Debreceni Csoport Kft. a megújult, eredetvédett, bükkfán füstölt csabai vastagkolbászért, valamint a Kocsis Manufaktúra Kft. a citromfűvel és levendulával csíkozott szamócalekvár termékéért kapta meg.

Az idén 60 település 939 kertje jelentkezett a Magyarország legszebb konyhakertje programra. Az országos versenyre 35 település 67 kertet nevezett be, amelyből vasárnap 24 kert kapott oklevelet Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől és Kovács Szilvia ötletgazdától, Karcag alpolgármesterétől.

Idén a legkedveltebb borvidéki település Hajós volt, ezért a vidékfejlesztési miniszter a "Koccintás - Legkedveltebb Borvidéki Település Magyarországon 2013" díjat adta át a Hajós-Bajai borvidéken lévő település képviselőjének. Fazekas Sándor elismerő oklevéllel jutalmazta Reinhardt Pannát, aki a Kiváló Minőségű Sertéshús tanúsító védjegy pályázatra szabadkézi rajzot nyújtott be.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03