Szereted a kávét? Akkor erről mindenképp tudnod kell!

Szereted a kávét? Akkor erről mindenképp tudnod kell!

MTI
A brazil kávéexport 6 százalékkal, 3,6 millió zsákra (1 zsák=60 kilogramm) esett vissza márciusban az előző év azonos hónapjához képest.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A brazil kávéexportőrök szervezete (Cecafé) által közölt adatok szerint az arabica kávébabfajtából 0,7 százalékkal többet, 3,1 millió zsákot exportáltak márciusban, míg robustababból 65 százalékkal kevesebbet, 123,4 ezer zsákot. Az őrölt, pörkölt és instant kávé exportja 7,8 százalékkal, 356 ezer zsákra csökkent. A brazil kávéexport éves szintű csökkenése februárban nagyobb, 13,6 százalék volt. A robusta a gyengébb minőségű kávéfajta, ebből készül a gyorsan oldódó kávéporok alapanyaga.

A Cecafé megjegyezte, hogy az elmúlt kilenc hónapban először nőtt az arabica exportja idén márciusban. Ezt megelőzően az áruszállításhoz szükséges konténerhiány és az ellátási láncok egyéb problémái miatt csökkent a kivitel.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?