2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Élelmiszer

Szigorítanának a vadászati tevékenységen

A vadászat szabályzásának szigorításáról beszélt Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a Sohollári-völgyben tartott zalai vadászati évnyitón.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Úgy véli, mindenképp biztonságos, szakmai alapokon nyugvó tevékenység kell, hogy legyen, és mindnyájunk érdeke, hogy a kellő szaktudás nélkül senki ne lehessen vadász - írja az agromonitor.

A vadászat, mint tevékenység folyamatos támadásoknak van kitéve, társadalmi elfogadtatása gondot jelent, Európában ugyanis húsz évvel ezelőtt kétmillióval több volt a vadászok száma.

A vadászoknak saját portáljukon kell kezdeniük a szigorítást, csak komoly szaktudással lehet vadászati tevékenységet folytatni, az etika és a fegyverkezelési szabályok betartása pedig alapvető – hangsúlyozta Kardeván. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár friss adatai alapján a 2010-11-es vadászati év alapján a vadásztársadalom erőteljesebb összefogása szükséges. Tény, hogy tavaly a időjárási körülmények kedvezőtlenek voltak, ennek ellenére elengedhetetlen egy előhely-támogatási rendszer biztosítása.

Ezenkívül a nagyvadak gyarapodásának megállítását remélik attól, hogy újból megyei bontásban osztották ki a nagyvadkilövési kvótákat.
Az utóbbi időben próbálkozások voltak többek közt a vadászvizsga presztízsének helyreállítására, illetve módosítások történtek a lőtt vad és a vadhús kezelésében, kiemelten támogatják például a vadhús helyi értékesítését. 

A Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia révén is az élhetőbb magyar vidék támogatása a cél, és ebben a vadgazdálkodás is komoly szerepet játszhat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu