2018. június 23. szombat Zoltán

Hírek - Élelmiszer

Szijjártó újabb nagy beruházást jelentett be

Összesen 836 millió forintos támogatást nyújt a kormány a zalaegerszegi Zalaco Sütőipari Zrt.-nek. A cég 4 milliárd forintos beruházást hajt végre.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Zalaco beruházása háromszorosára bővíti a termelési kapacitást – közölte a beruházásbejelentő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Két - összesen 2500 négyzetméternyi - termelőcsarnok és 1500 négyzetméteres raktár épül, és 150 új munkahelyet is teremtenek 2020-ig. A 4 milliárdos beruházáshoz 836 milliós támogatás társul.

A vállalat már évekkel korábban elérte termelési kapacitásának felső határát és terjeszkedni kíván a szomszédos országokban is – mondta Berta László, a vállalat vezérigazgatója. A cég nettó árbevétele 2015-ben megközelítette az 5 milliárd forintot, 2016-ban elérte az 5,6 milliárdot, tavaly pedig - a vezérigazgató közlése szerint - meghaladta a 7 milliárdot. A társaság több mint 550 munkavállalót foglalkoztat, mintegy 60 magyarországi üzletében négyszázféle terméket értékesít, évente 7 millió kilogramm kenyeret készít.

A kormány beruházásösztönző programjában tavaly ezek az élelmiszeripari cégek szerepeltek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu