Szőlészeti-borászati kutatóintézet nyílik Tarcalon

agrarszektor.hu
Tarcalon szőlészeti-borászati kutatóintézet nyílik, amelynek célja a minőség fenntartása, a Tokaj-hegyaljai borvidék támogatása, a helyi borászok kiszolgálása.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken nemsokára szőlészeti-borászati kutatóintézet nyílik, amelynek székhelye - a régebben évtizedekig hasonló céllal működő - Tarcalon lesz.

Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára kifejtette, hogy Tarcal lesz a szőlészeti-borászati kutató intézet központja, és a Tokaj-hegyaljai borvidék szőlészeinek és borászainak székhelye. Elmondása szerint végre találkozott a szakértelem, vagyis a borászok véleménye és a kormányzati szándék, így válhatott újra működőképessé az intézet.

Szükségessé vált még egy szolgáltatói labor létrehozása is, hogy kiszolgálhassa a környéken tevékenykedő borászok igényeit. A kezdeményezésben részt vevők mind egyetértenek abban, hogy a szőlészet-borászat elsődleges célja a minőség, az intézet is ezt képviselné.

Kiemelt szerepet biztosítanának a szőlőoltvány-, termeléstechnikai- és borászati kutatásoknak, a borkezelési vizsgálatoknak, az aszúborok stabilitási vizsgálatának, és az erjesztéssel kapcsolatos kutatásoknak.


Forrás: MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?