2019. november 22. péntek Cecília

Hírek - Élelmiszer

Szőlészeti-borászati kutatóintézet nyílik Tarcalon

Tarcalon szőlészeti-borászati kutatóintézet nyílik, amelynek célja a minőség fenntartása, a Tokaj-hegyaljai borvidék támogatása, a helyi borászok kiszolgálása.
 
 

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken nemsokára szőlészeti-borászati kutatóintézet nyílik, amelynek székhelye - a régebben évtizedekig hasonló céllal működő - Tarcalon lesz.

Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára kifejtette, hogy Tarcal lesz a szőlészeti-borászati kutató intézet központja, és a Tokaj-hegyaljai borvidék szőlészeinek és borászainak székhelye. Elmondása szerint végre találkozott a szakértelem, vagyis a borászok véleménye és a kormányzati szándék, így válhatott újra működőképessé az intézet.

Szükségessé vált még egy szolgáltatói labor létrehozása is, hogy kiszolgálhassa a környéken tevékenykedő borászok igényeit. A kezdeményezésben részt vevők mind egyetértenek abban, hogy a szőlészet-borászat elsődleges célja a minőség, az intézet is ezt képviselné.

Kiemelt szerepet biztosítanának a szőlőoltvány-, termeléstechnikai- és borászati kutatásoknak, a borkezelési vizsgálatoknak, az aszúborok stabilitási vizsgálatának, és az erjesztéssel kapcsolatos kutatásoknak.


Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu