2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Élelmiszer

Szörnyű napjuk volt az illegális pálinkafőzőknek

Nem elég, hogy felrobbant a zugfőzde, a NAV is lemeszelte őket.
 
 

Felrobbant egy zugfőzde a Csongrád megyei Sándorfalván, a háznál 212 liter párlatot találták a pénzügyőrök – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

A március 4-én megrendezésre kerülő Portfolio.hu Agrárium 2014 konferencia egyik kiemelt témája lesz a hazai pálinka- és égetettszesz-piac. Konferenciánkon az előadók és kerekasztal-beszélgetők a pálinkapiac legégetőbb kérdésit és árnyoldalait vitatják meg. Jelentkezzen most!

Némedi-Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök a katasztrófavédelem jelzésére érkeztek a helyszínre, ahol kiderült, az ingatlan udvarán egy házilag összeállított pálinkafőző-berendezés használat közben fölrobbant. A zugfőzdének helyet adó, fából és palából készült épület leégett, a tűzben a berendezést működtető férfi megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A házat átkutatva összesen 212 liter kész párlat került elő. Kiderült, hogy a berendezéssel 2013 júliusa óta főztek "házi pálinkát". A pénzügyőrök lefoglalták az illegálisan készített szeszes italt és összegyűjtötték a felrobbant berendezés alkatrészeit – közölte a sajtóreferens, hozzátéve, hogy az ügyben jövedéki eljárás is indult, a bírság várható összege meghaladja az egymillió forintot.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben