2021. december 5. vasárnap Vilma

Hírek - Élelmiszer

Támogatást kaphatnak a magán erdőgazdálkodók - közeleg a benyújtási határidő!

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) évek óta tartó erőfeszítéseit végre siker koronázta és megjelent a Pályázati felhívás az országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/5. - magán erdőgazdálkodók számára.
 
 

A program olyan közcélú tevékenységeket érint, mint: erdészeti feltáró utak, sétautak, turistautak és tanösvények karbantartását, az ország erdősültségének növelése céljából az erdőtelepítések területének gyommentesítését, az erdőfelújítások területén végzett közérdekű munkálatokat, így különösen az inváziós növényfajok visszaszorítását, tűzpászták készítését, tűzmegelőzést szolgáló feladatokat, vágástakarítást, ha annak dokumentált célja a helyi tűzifa igények szociális, kedvezményes kielégítése, szemétgyűjtést, az elszállítás segítését, közjóléti eszközök kihelyezését, felújítását, karbantartását, erdőfelújítással összefüggő művelési munkák végzését, az Országos Erdőállomány Adattárban nyilvántartott területeken a parlagfű és más gyomnövények irtását.

A MEGOSZ az előzetes felmérések alapján országosan mintegy 1500 főre becsülte azt az igényt, ami a magánerdőkben jelentkezhet a közfoglalkoztatottak alkalmazására, akik regisztrált álláskeresők, köztük bérpótló juttatásban részesülők. A pályázat megfogalmaz egy minimális létszámot (10 fő), ami alatt nem lehet közfoglalkoztatási projektet indítani, de ennek a foglalkoztatási határnak az elérését nemcsak az egyéni erdőgazdálkodók, hanem azok társulásai számára is lehetővé teszi.

A pályázó az igényelt támogatásokat a következőkre fordíthatja: munkabér valamint annak járuléka, a támogatás legalább 80%-os mértékig, a munkába-járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló jogszabály szerint a munkaadót terhelő utazási költségek, munkaruha és egyéni védőeszközök költsége, munkásszállítási költségek, kis értékű tárgyi eszközök beszerzésének költsége.

A támogatás igényléséhez legalább 10 %-ot kitevő saját forrás szükséges. A magánerdészeti szakirányítói hálózat kiemelt szerepet játszhat majd a munkák szakmai felügyeletében, irányításában is, bár e kör támogatására jelenleg nincs forrás a 2011. évi költségvetésben!


Bővebb információért, segítségért forduljanak bizalommal a MEGOSZ-hoz a következő elérhetőségek bármelyikén: 06-1-391-42-90, fax: 06-1-391-42-99, e-mail: megosz@mail.datanet.hu
Kapcsolattartó: Dr. Sárvári János ügyvezető elnök, 06-30-455-22-61

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó