Tarolnak a magyar borok Litvániában is

agrarszektor.hu
Az informális találkozókon kóstolhatnak magyar borokat Litvániában az uniós miniszterek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Magyar borokat kínál az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét betöltő Litvánia az elnökségi rendezvények résztvevőinek. válogatásban szerepel a többi között a királyleányka, a furmint, az egri bikavér, valamint tokaji borkülönlegesség és egy pezsgő is.

Pecze Zoltán, Magyarország vilniusi nagykövete bejelentette, hogy a magyar Külügyminisztérium és a vilniusi nagykövetség jóvoltából az elnökség által rendezett informális miniszteri találkozók alkalmával kerül magyar bor is a vendégek asztalára. A borokat felvonultató válogatásban szerepel a többi között a királyleányka, a furmint, az egri bikavér, valamint tokaji borkülönlegesség és egy pezsgő is.

A borokat eddig a védelmi miniszterek, a külügyminiszterek és a mezőgazdasági miniszterek kóstolhatták meg, novemberben pedig szerepelnek a kohéziós politikáért felelős miniszterek, valamint a Keleti Partnerségi csúcstalálkozón résztvevő állam- és kormányfők ülésén.

A nagykövet szerint az elnökségi magyar borválogatás a két ország közötti hagyományosan kiváló, történelmi távlatokra visszatekintő politikai és kulturális kapcsolatok eredménye és azokat idézi fel. Köszönhetően a Jagelló dinasztiának, Hedvig királynőnek és Báthory Istvánnak, a zene és a költészet mellett a kiváló minőségű magyar bor is ismert volt a vilniusi nagyfejedelmi udvarban, amiről 1545-ből keltezett első írásos emlékek tanúskodnak.

A magyar bor jó híre napjainkban is tovább él Litvániában. Mint ismert, magyar borokat mutattak be a közelmúltbeli szentpétervári G20-as csúcstalálkozón is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?