2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Élelmiszer

Taroltak a magyarok a nemzetközi sajtversenyen: itt a díjazottak listája

Szeptember 14-15-én került sor Mikulovban a hetedik nemzetközi sajtfesztiválra, amely egyben sajtverseny és -vásár is volt. A rendezvényen most először vettek részt magyar sajtkészítők és sajtbírák. A magyar sajtok a bemutatkozás igen látványos módját választották: három kategóriában is elsők lettek, készítőik pedig a hatból két nagydíjat is hazahoztak.
 
 

2013 óta minden év szeptemberében a csehországi Mikulovban rendezik meg a Sajtfesztivált, amely Közép-Európa egyik legnagyobb sajtos eseménye. Idén a cseh, szlovák és lengyel sajtkészítők mellett a magyar szakemberek is képviseltették magukat, a verseny zsűrijében pedig magyar sajtbírák is helyet foglalhattak. A hírt az orszagsajtja.hu írta meg.

A szervezők becslése szerint szerint a kétnapos eseményen 12-14 ezer látogató látogatta meg a sajtkészítők standjait és a sajtpiacot. A magyarországi termékeket pedig nemcsak a nagyközönség, de a szakmai zsűri is nagyra értékelte, ugyanis három kategóriában is magyar kiállító szerezte meg az első helyet.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A félkemény és kemény tehéntej sajtok kategóriában a dunaharaszti székhelyű Paraszt Sajt szerezte meg az első helyet, a félkemény és kemény kecskesajtok kategóriában pedig az izsáki Alföldi Garabonciás Kft. félkemény füstölt kecskesajtja vitte el a pálmát. A legnagyobb meglepetés a szláv sajtkülönlegesség, a parenyica kategória győztesének kihirdetése volt, azt ugyanis a szentei Maszlik Családi Gazdaság nyerte meg.

Forrás: Shutterstock

A szervezők hat nagydíjat is kiosztottak a résztvevő sajtkészítő mesterek között, ezek közül kettőt magyar szakemberek kaptak. Az egyiket a Paraszt Sajtokat készítő Ficsor Árpád, a másikat pedig a Maszlik Családi Gazdaságot vezető Maszlik Zoltán vihette haza.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu