2021. szeptember 22. szerda Móric

Hírek - Élelmiszer

Távozik posztjáról Fazekas államtitkára

Távozik posztjáról Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára – erősítette meg az agrárszektor.hu-nak Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Ez lesz az első személycsere az FM vezetésében a kormány 2014-es megalakulása óta. Ágazati szereplők az államtitkár távozását összefüggésbe hozzák az állami földeladásokkal és a földpiaci szabályozással, de ezt a minisztérium cáfolja.
 
 

Megválik hivatalától Simon Attila István, az FM közigazgatási államtitkára – mondta az agrárszektor.hu kérdésére Fazekas Sándor, de további részleteket nem kívánt közölni. Egyelőre nem tudni, Simon maga kérte-e felmentését, vagy a miniszter kezdeményezte azt Orbán Viktor miniszterelnöknél.

Simon Attila István

Ágazati szereplők az államtitkár távozását összefüggésbe hozzák az állami földeladásokkal, illetve az azzal kapcsolatos földtörvényi szabályozással. A jogász végzettségű Simon Attila István a 2014 óta hatályos földforgalmi törvény kidolgozásában, most pedig az állami földértékesítések jogi előkészítésében is meghatározó szerepet töltött be. A tárca tájékoztatása szerint ugyanakkor nem megalapozott az a feltételezés, hogy Simon Attila István a földtörvényi szabályozás miatt távozna.

 

 

Simon Attila István korábban a Fidesz parlamenti frakciójának jogi szakreferense is volt, 2010-2014-ben pedig az agrártárca jogi helyettes államtitkári feladatait látta el. Közigazgatási államtitkárrá az új kormány megalakulásakor, 2014. június 15-től nevezték ki.

Távozása azt is jelenti, hogy 2014 óta most lesz az első változás az FM vezetésében. Mint ismert, a tárcát a közigazgatási államtitkáron kívül öt további államtitkár irányítja: Czerván György az agrárgazdaságért, Zsigó Róbert az élelmiszerláncért, V. Németh Zsolt a környezetügyért, Bitay Márton Örs az állami földekért felel, míg Nagy István a parlamenti államtitkára posztot tölti be.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu