Tényleg jók vagyunk! - Különleges versenyen nyert a magyar bor

agrarszektor.hu
Magyar bor is champion-díjat nyert a nemzetközi pécsi portugieserszemlén. A borversenyt azért rendezik meg, mert fel szeretnék hívni a figyelmet a reflektorfénybe ritkábban jutó, de a régióban "kikerülhetetlen" portugieser vörösborra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Magyar, cseh és osztrák bor kapott champion-díjat a Pécsett tartott hétvégi nemzetközi portugieserszemlén. Az elismerést a Boross Család Pincészete 2012-es évjáratú Villányi Remete Páros Cuvée borával a portugiesert tartalmazó házasítások, a cseh Vit Sedlacek 2012-es Modry Portugal borával az évjáratos portugieserek, az osztrák Harald Schachl 2014-es Blauer Portugieser borával pedig a fiatal portugieserek kategóriában érdemelte ki. Az eseményen összesen tizennégy bor, ebből tizenegy magyarországi kapott aranyérmes minősítést.

A pécsi önkormányzat támogatásával harmadik alkalommal megrendezett, Portugieser du Monde elnevezésű megmérettetésen 8 ország termelőinek 65 portugieser borát és legalább 25 százalékban portugiesert tartalmazó házasítását mutatták be. A mintákat nemzetközi szakértő zsűri értékelte, a borokból a nagyközönségnek kóstolót tartottak a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Győrffy Zoltán főszervező korábban az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a szemlével a Közép-Európában elterjedt, és a régió "kikerülhetetlen" szőlőjéből készülő vörösborra szeretnék felhívni a figyelmet, amely ritkán kerül reflektorfénybe az olyan világfajták mellett, mint a cabernet franc, a cabernet sauvignon, a merlot vagy a pinot noir.

E fajta sokkal többre képes, mint amire a legtöbben és a legtöbb helyen használják, nemcsak friss, könnyű primőr, hanem magas minőségű, különleges borok készítésére is alkalmas - mondta. Hozzátette, hogy a termelőknek ezért is érdemes a jelenleginél több figyelmet szentelniük a portugiesernek. Győrffy Zoltán úgy vélte, hogy a portugieser megbecsültségét növelné a fajtakutatás beindítása, amely tudományos hátteret biztosítana a szőlészek és borászok munkájához.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55