Tésztagyárat avatott fel Orbán Viktor

agrarszektor.hu
Új tésztagyárat avatott fel Orbán Viktor miniszterelnök Tiszakécskén. A beruházó Balogh Tészta Zrt. Magyarország második legnagyobb kapacitású üzemének számít.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Minden olyan vállalkozás, amely a mezőgazdasághoz kapcsolódik, és az abból származó tudást alakítja át ipari tudássá és kereskedelmi tőkévé, különösen fontos a kormánynak - fogalmazott Orbán Viktor a Balogh Tészta Zrt. tiszakécskei új üzemének avató ünnepségén. "A magyar ember a mezőgazdasághoz ért igazán. Ez az, ami a génjeinkben van, és a tudás apáról fiúra száll. A mezőgazdaság magas szintű nemzetközi műveléséhez vagyunk leginkább alkalmasak" - fogalmazott az MTI szerint a kormányfő.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

A miniszterelnök szerint "a magyar embereknek van egy olyan adottsága, hogy akkor érzik jól magukat a bőrükben, ha a kiválasztott élelmiszerről pontosan tudhatják, hogy magyar földből származó és magyar ember munkájának eredménye. Ez a szempont a jövőt illetően inkább előnyös, és remélem, ilyen szokásokkal élő közösség, nemzet maradunk - fogalmazott a kormányfő, majd hozzátette: egy mezőgazdasági vállalkozás hosszabb távon akkor tud megállni a lábán, ha nemcsak a magyar piacra termel, hanem kilép a nemzetközi piacra.

A Balogh Tészta Zrt. Magyarország második legnagyobb gyártókapacitással rendelkező tésztagyára, és 25 tiszakécskeinek biztosít munkát - mondta Tóth János tiszakécskei polgármester. Balogh László, a cég tulajdonosa szerint jelenleg 20 százalékos exportaránnyal termelnek, és szállítanak Romániába, Szlovákiába, Ukrajnába, Szlovéniába, Horvátországba és Boszniába, de van már kínai partnerük is. Terveik szerint három éven belül a termelésük hetven százalékát exportálják majd.

MTI-fotó: Czeglédi Zsolt

A családi vállalkozásként induló Balogh Tészta Zrt. csaknem két és fél évtized alatt vált az egyik legnagyobb hazai tésztagyártóvá. A magyar tulajdonú cég alapanyagait kizárólag magyar beszállítóktól szerzi be.

Az 1993-ban Jászkarajenőn alapított vállalkozás első üzemének kapacitása néhány év múlva már nem volt elegendő, így 2002-ben új tésztagyár építése vált szükségessé. Az új üzem 2013-ra vált túlterheltté.

A most felavatott tiszakécskei gyár építése 2015 júliusában kezdődött. A 8500 négyzetméter alapterületű üzembe első fázisban óránként 2250 kilogramm tészta gyártására és csomagolására alkalmas gépsorokat telepítettek. A beruházás költségei elérik a 2,7 milliárd forintot, amelyből a banki hitel 1,6 milliárd forint, az uniós támogatás 500 millió forint.

A Balogh Tészta Zrt. az előző évben 9 ezer tonna terméket állított elő. Értékesítésből származó nettó árbevétele 2016-ban 1,316 milliárd forint, míg az előző üzleti évben 1,311 milliárd forint volt. Az árbevétel nagyobb része belföldi értékesítésből származik, ez 2016-ban mintegy 1,14 milliárd forintot, az előző évben pedig 1,105 milliárd forintot tett ki. A vállalat adózott eredménye 2015-ben 161 millió forint, míg 2016-ban 200 millió forint volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?