2021. február 28. vasárnap Elemér

Hírek - Élelmiszer

Több millió liter sört semmisítenek meg Franciaországban a koronavírus-járvány miatt

Franciaországban négy olimpiai úszómedencényi, azaz körülbelül 10 millió liter sört kell a közeljövőben megsemmisíteni, mert fogyasztásra alkalmatlanná vált a koronavírus-járvány miatt.
 
 

Jellemzően kisüzemi sörökről van szó, mert bár Franciaországot a legtöbben a borral azonosítják, de az elmúlt években berobbant az országban a kisüzemi sörfőzés, írta meg az Index az AFP információi alapján. A legtöbb ilyen sör pedig szűretlen, pasztörizálatlan, ezért csak rövid ideig eltartható. A koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések miatt pedig nem tudták a söröket forgalomba hozni.

Ezek nagyon komlós sörök, és ha sokáig tárolják őket, ha több mint 2-3 hónapot töltenek el raktárban, akkor az illatuk, az aromájuk legyengül, az ízük megváltozik

– mondta Maxime Costilhes a francia sörfőzdék egyesületének elnöke.

Az egyesület szerint a hirtelen és szigorú lezárások miatt esélyük sem volt megmenteni a söröket, amik egyébként az éves francia termelés egy kis százalékát teszik csak ki, de így is több millió euró veszteséget okoznak. Franciaországban ugyanis évente nagyjából 2250 millió liter sört állítanak elő.

A veszteségek az elnök szerint azért is különösen súlyosak, mert a kisüzemi sörfőzés térnyerése miatt rengeteg fejlesztés történt 2019-ben, ezért a beruházások miatt egyébként is eladósodott főzdék nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A főzdék több mint 70%-a számolt be több mint 50%-os bevételkiesésről március eleje óta.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu