Több mint 60 ezer palack készül a BalatonBorból

MTI
Huszonnégy pincészet részvételével készült el a régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata. Az egységes megjelenésű palackokba a termelők 2016-os olaszrizlingje kerül. Idén a tavalyi mennyiség közel dupláját, több mint 60 ezer palackot dobnak belőle piacra.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Elindult a BalatonBor második évjáratának értékesítése. A 2016-os évjáratból a tavalyi mennyiség közel duplája, több mint 60 ezer palack készült. A BalatonBor igazi "fair trade" termék, hiszen a készítéséhez használt szőlő felvásárlására 130 forintos kilogrammonkénti minimálárat határoztak meg, segítve a régió szőlőtermelőit is - mondta el Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció borszakmai összefogás elnöke.

A jelentkező pincészetek tételeit szakmai zsűri bírálta el, így kerülhetett idén 24 termelő reduktív olaszrizlingje a palackokba. Az április 22-23-i hétvégén, majd a következő szombaton és vasárnap is a Nyitott borok és nyitott pincészetek hétvégéjét tartják meg több mint 30 pincészet és étterem részvételével, majd május 13-án a balatonfüredi Rizling Tavasz elnevezésű rendezvényen mind a 24 idei BalatonBort meg lehet kóstolni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?