2021. szeptember 16. csütörtök Edit

Hírek - Élelmiszer

Több szakmai programmal is készül az AKI az idei OMÉK-ra (x)

A Földművelésügyi Minisztérium (FM), az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) több tartalmas szakmai programot és konferenciát is tart az OMÉK-on. Szó lesz többek között a biomassza alapú gazdaság lehetőségeiről, a termelők közötti együttműködési lehetőségekről, valamint a közép-kelet-európai térség ágazati kutatási és innovációs együttműködésének kihívásairól és lehetőségeiről is.
 
 Az alábbi rendezvények közül választhatnak az OMÉK résztvevői:

Szeptember 20. (szerda), 09:00 - 12:30

Az együttműködések szerepe az ágazati kutatásban (FM-AKI-FAO)


A rendezvény a BIOEAST kezdeményezés elmúlt két évben elért eredményeit, a közép-kelet-európai térség ágazati kutatási és innovációs együttműködésének kihívásait és lehetőségeit járja körül. A konferencia nyelve angol, a plenáris szakaszban tolmácsolás biztosított.


Szeptember 21. (csütörtök), 09:00 – 13:00

Mennyire fenntartható a reggelid? (AKI-FAO)

Ismeretterjesztő program a 13-16 éves korosztály számára, néhány alapvető élelmiszer történetéről, jól ismert hozzávalók előállításáról, valamint az előállítás hosszabb távú fenntarthatóságáról.
A szervezők három egyórás turnusra osztják be az előzetesen jelentkező 7-10. évfolyamos osztályokat, a férőhelyek száma limitált! A programról bővebb információ kérhető a konferencia@aki.gov.hu címen.


Szeptember 21. (csütörtök), 09:00 - 13:00
Biomassza alapú gazdaság építése, kutatás és innováció által vezérelten (NAK-FM)

Az egyre szélesebb körben a jövő gazdaságának tartott biomassza alapú gazdaság lehetőségeit járja körül. Egyrészt külföldi meghívott előadók osztják meg tapasztalataikat, hogy miért fontos és hogyan történhet a gazdaság ezen új irány szerinti fejlesztése, egy nemzeti szintű stratégia alkotása. Másrészt hazai szereplők mutatják be sikeres példákon keresztül, hogy kutatásra és innovációra alapozott együttműködések keretében, hogyan kezdték meg a gyakorlatban a biomassza alapú gazdaság építését.

A programokon való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a www.omek2017.hu „Jelentkezés konferenciákra” menüpontján keresztül lehet.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu