Több száz millió forintból fejlesztett a népszerű magyar müzligyártó

Több száz millió forintból fejlesztett a népszerű magyar müzligyártó

agrarszektor.hu
A termelés bővülése, a növekvő hazai és külföldi igények tették szükségessé azt a beruházást, amelynek keretében a Cerbona Élelmiszergyártó Kft. új, 500 millió forintból megvalósult raktárát felépítette - hangzott el az új létesítmény ünnepélyes átadásán kedden. A fejlesztés révén több mint duplájára nőtt a cég raktárkapacitása, amely lehetővé teszi a vállalat kibocsátásának növelését is. Az ügyvezető az eseményen úgy fogalmazott: az új, innovatív termékek sikere egyre nagyobb igények kiszolgálását teszi szükségessé.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Termelésbővülést és ezáltal fokozottabb exportképességet tesz lehetővé a Cerbona Élelmiszergyártó Kft. számára az a vadonatúj raktár, amelyet kedden adtak át Székesfehérváron. A mintegy 500 millió forintos beruházással, 35%-os vissza nem térítendő uniós támogatással megvalósult új létesítmény több mint duplájára emeli a Cerbona székesfehérvári meglévő raktárterületét. Az ünnepélyes átadáson Mészáros Tamás ügyvezető elmondta, a fejlesztés révén a meglévő 3 ezer raklap mellett további 3,2 ezer raklap férőhellyel bővült a vállalat raktárkapacitása. A raktárépületbe új polcrendszert telepítettek és korszerű targoncákat is üzembe helyeztek a munka hatékonyabbá tételére.

A tárolási kapacitás bővítése már önmagában jó jel, fontos esemény egy vállalat életében, hiszen mindenképp előrelépést jelent. A mostani esetben azonban talán még fontosabb az, hogy mindez hozzásegít minket ahhoz, hogy a termelési volumenünket is növeljük, hiszen a kiszállításig szakszerűen el tudjuk helyezni az így előállított többletet

- mondta Mészáros Tamás.

A Cerbona hazai piaci pozíciója, valamint az árbevételében és arányaiban is folyamatosan növekvő exporthányad persze nem véletlen. A cég működésében az elmúlt időszakban egyre hangsúlyosabbá vált az innováció. Ennek eredményeképp folyamatosan zajlanak a fejlesztések azzal a céllal, hogy kiszolgálhassák az egészségükre fokozott figyelmet fordító, mind tudatosabb fogyasztókat. Míg a társaság 2010-ben 50 különböző terméket állított elő, ez a szám mára meghaladja a 150-et.

Egy 2017-es új gluténmentes gyártócsarnok átadása révén a Cerbona kínálatában ma már sikerrel szerepelnek a laktóz-, illetve gluténmentes készítmények, a közelmúltban pedig a crunchy müzli termékek gyártását bővítették. Az technológiai fejlesztés révén a Cerbona elindult a puffasztott termékek felé, de emellett egy másik kategóriában, a zabkészítmények között is sikeres termékeket vezettek be. Szintén új irány az elsősorban sportolóknak szánt proteinszeletek előállítása, melybe egy erre szakosodott startup kisebbségi tulajdonrészének megvásárlását követően vágtak bele.

A vállalat innovatív mivoltának ékes bizonyítéka az újhartyáni Cerbona Solar Park napelem-erőmű megvalósítása is. A létesítmény építése 2020 januárjában indult el, a munkálatok során összesen 9680 darab napelemet építettek a 76 ezer négyzetméternyi területre. Az itt megtermelt megújuló energia mintegy ezer, négyfős család egyheti energiaigényét fedezi, a napelempark pedig hozzávetőleg 14 millió kilogramm széndioxid-kibocsátást takarít meg. A naperőmű éves energiatermelése megegyezik a Cerbona székesfehérvári üzemének két évnyi energiafelhasználásával. A cég büszke arra, hogy termékeit immár megújuló energiával állítja elő.

A folyamatos innovációt, a mind korszerűbb és vonzóbb termékek kialakítását a vásárlók belföldön és külföldön is díjazzák. A növekvő igények kiszolgálására termelésbővítéssel válaszol a cég, amely szükségessé tette a raktárkapacitás növelését is. A mostani raktárátadás tehát a Cerbonára jellemző állandó fejlődés egy újabb mérföldköve

- jelentette ki Mészáros Tamás.

(A cikkben felhasznált képek a Cerbona Élelmiszergyártó Kft. tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03