2021. január 23. szombat Zelma, Rajmund

Hírek - Élelmiszer

Több száz új munkahelyet hoz létre a brit baromfióriás

Négyszáz új angliai munkahelyet teremt a Bernard Matthews cégcsoport, amely a sárvári Sága Foods Zrt.-ben is érdekelt. A baromfióriás egy új forgalmazási-értékesítési megállapodás eredményeként hozza létre a munkahelyeket.
 
 

A baromfióriás brit Bernard Matthews cégcsoport ellátási szerződést kötött az egyik legfontosabb szupermarkettel az Egyesült Királyságban - írja az insidermedia.com. A megállapodás szerint a cég feldolgozott csirkéket szállít majd az egyelőre meg nem nevezett élelmiszerlánc üzleteibe. A baromfitermékeket a Bernard Matthews Great Witchinghamben található telephelyén állítják elő.

Az üzlet eredményeként 400 új angliai munkahely jön létre. Számos pozícióra keresnek embert a vezetői és ellenőri feladatokon keresztül az egyéb szakemberekig és feldolgozást végző munkavállalókig.

A Bernard Matthews csoport érdekelt a sárvári Sága Foods Zrt.-ben és Pannon Pulyka Kft.-ben is, amelyben többszöri tőkeemelés és a kisebbségi részvényvásárlása után 2003-ban vált száz százalékos tulajdonossá. 2016-ban viszont a Bernard Matthews-t megvásárolta a birminghami Boparan Holdings, így a Sága Foods Nagy-Britannia legnagyobb csirkés cégét, a 2Sisters Foodot is birtokló csoport részévé vált. A Boparan Holdings a Bernard Matthews megszerzésével a brit pulykapiacon is a legnagyobb szereplővé vált.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu