2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Élelmiszer

Tudni akarod, melyik zöldségnek és gyümölcsnek van épp szezonja? Itt a segítség!

Egy egyszerű, ám mégis rendkívül hasznos alkalmazással rukkolt elő az Európai Élelmiszer-információs Bizottság (EUFIC). Ennek segítségével bárki pillanatok alatt megtudhatja, mely zöldségek és gyümölcsök szezonálisak épp az aktuális tartózkodási helye szerinti országban.
 
 

Egy egyszerű, ám mégis rendkívül hasznos alkalmazással rukkolt elő az Európai Élelmiszer-információs Bizottság (EUFIC). A szervezet az egészséges és változatos étkezéssel foglalkozik, és ehhez kínál nagy segítséget a portáljuk, ahol gyorsan és egyszerűen bárki kiválaszthatja, hogy hazájában éppen melyek a szezonális zöldségek és gyümölcsök – írta meg az Index.

Sokan mondhatják, hol késett eddig egy ilyen segítség, ami ennyire egyszerű? A háziasszonyok, illetve a gasztronómiát kedvelők ugyan általában tisztában vannak vele, hogy mely évszakban és azon belül mely hónapban milyen zöldségeket érdemes keresni, illetve az éttermekben fogyasztani, ám ez a felület mindenki számára informatív lehet és újdonsággal bírhat.

Az alkalmazás használata rendkívül egyszerű: elsőként ki kell választani az országot, majd az évszakot, és végül az aktuális hónapot. Magyarország tekintetében az alkalmazás áprilisra egyedüli gyümölcsként az almát jelöli meg, ám zöldségekből már bővebb választékot kínál, például a spárgát, a vöröshagymát, a retket és többek között a spenótot is jelzi. Az applikáció ugyan angol nyelvű, de egy netes szótár használatával már könnyen kezelhető, sőt a zöldségek és gyümölcsök könnyen felismerhetőek, mert képpel is jelölik azokat.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu