2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Élelmiszer

Türelmetlenek a kelet-szlovák tokajiak

Türelmetlenek a kelet-szlovákiai Tokaj-borvidék községeinek képviselői, és a régió határvonalainak azonnali meghúzását, a magyarokkal való tárgyalások lezárását sürgetik.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Magyarországgal folyó tárgyalások beszüntetésére és a régió határainak mielőbbi kijelölésére szólította fel a kelet-szlovákiai Tokaj-borvidék hét községének képviselőcsoportja a pozsonyi kormányt. A továbbiakban pedig mintegy 1200 aláírás gyűlt össze arra a petícióra, amit a tiltakozók hétfőn elküldtek Iveta Radicová miniszterelnöknek, valamint a koalíciós pártok illetékeseinek. 

„A múltban természetes volt, hogy a magyar féllel folytatott tárgyalásokon a tokaji bortermelők és földtulajdonosok képviselői is részt vettek. A tavalyi kormányváltás óta Simon Zsolt földművelésügyi miniszter nélkülünk tárgyal rólunk" - jelentette ki Pavel Eftimov, a Tokaj-szövetség elnöke - írja az MTI Eco.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu