Új fejlesztéseket adtak át Abaújszántón

agrarszektor.hu
A projekt mintegy 113 millió forintos beruházással valósult meg.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mintegy 113 millió forintos beruházással új héjasdió kereskedelmi raktárt adtak át Abaújszántón. A projekt során megépítésre került egy raktárépület, amelyben  szabványosítás folyamatait végző gépek és eszközök kerültek elhelyezésre.

A beruházás célja elsősorban a vállalt exporttevékenységének fejlesztése volt, az új kereskedelmi raktár ugyanis lehetővé teszi a héjas gyümölcsök nagy mennyiségben történő raktározását, kereskedelmi szabványosítását, csomagolását és értékesítését. A projekt megvalósítása közvetlenül és közvetett módon is jelentős munkahelyteremtő és gazdaságélénkítő hatással bír a társaság és a régió életében is.

A "Héjasdió kereskedelmi raktár létesítése Abaújszántón" című projekt a "GOP-2.1.1-12/B-2013-1711" pályázat keretében az Európai Unió és a Magyar Állam közös támogatásával, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. közreműködésével valósult meg az Új Széchenyi Terv keretéből. A beruházás szerződés szerinti nettó 112.583.152.- Ft-os teljes bekerülési költségéből az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 40 %-ot, 45.033.260.- Ft-ot tesz ki.A projekt keretén belül homlokrakodó gép is beszerzésre került.

A Hunland Food Kft. fő tevékenységi köre élelmiszerek export-import nagykereskedelme, valamint magyar és közép-kelet-európai agrártermények termeltetése, illetve beszerzése, felvásárlása és szabványosítása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03