Új szuperélelmiszerek hódítanak a boltokban: egyre többen keresik ezeket a termékeket

Új szuperélelmiszerek hódítanak a boltokban: egyre többen keresik ezeket a termékeket

agrarszektor.hu
A funkcionális tulajdonságokkal rendelkező tejipari termékek iránt fokozott fogyasztói igény mutatkozik. Az egészségtudatos fogyasztók előnyben részesítik azokat a tejtermékeket, amelyek a megszokott összetételen túl, egyéb egészségre kedvező hatást gyakorló tulajdonsággal is rendelkeznek. De melyek a legjellemzőbb funkcionális tulajdonságok, amelyeket a fogyasztók keresnek?

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az emésztőrendszer egészségéhez aktívan hozzájáruló probiotikumok piacán 2023-ra 7%-os piaci növekedést jósolnak - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A probiotikumok piacát főként az emésztőrendszeri rendellenességgel küzdő fogyasztók számának emelkedése generálja. A probiotikus termékek legnépszerűbb képviselője a joghurtok, amelyek sikere várhatóan továbbra is töretlen marad.

Az egészségtudatos fogyasztók olyan tejtermékeket keresnek, amelyek kiegyensúlyozott táplálkozásukba beilleszthetők. Ennek egyik kritériuma az alacsony cukor- és zsírtartalom. A fogyasztói igény, valamint az elhízás csökkentésére irányuló törekvéseknek köszönhetően az elmúlt években számos cukorcsökkentett tejtermék jelent meg az élelmiszerüzletek polcain, és számuk várhatóan tovább fog emelkedni.

A laktózintoleranciával rendelkező, illetve a laktózt diétájukból önszántukból száműző fogyasztók számának emelkedésével arányosan emelkedik a laktózmentes termékek iránti igény. Ezen termékek fejlesztése során az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő íz biztosítása. Az átlagéletkor emelkedésének, és az öregedő társadalomnak köszönhetően az idős fogyasztók igényeit szem előtt tartó tejtermékek piaca is várhatóan szélesedni fog. Ilyen irány lehet az ízületek és a csontok egészségének fenntartását támogató összetevők (pl. kalcium) hozzáadása.

A sportoló és az aktív életet élő fogyasztók körében népszerűek az értékes aminosav-összetétellel rendelkező, magas fehérjetatalmú élelmiszerek. Erre kiváló lehetőséged nyújt a savófehérjék felhasználása, amelyek támogatják az izomnövekedést, valamint egyes tanulmányok szerint segítenek az öregedés lassításában és a stressz csökkentésében. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?